Burgerbudget: 5.000 euro gaat naar Lichtjeswandeling

27
mrt
2024

De werkgroep Sfeer in Kortemark heeft de vierde editie van het Burgerbudget gewonnen. Zij willen een sfeervolle lichtjeswandeling organiseren in De Krekemeersen.

Jaargang 4 intussen van het Burgerbudget. Na een wijkspeelpleintje, Natuurpuntjes en een upgrade van de Nattebroekenwandeling ging Kortemark op zoek naar een nieuwe winnaar. Drie kandidaten dienden zich aan: Sfeer in Kortemark met het idee van de Lichtjeswandeling, Natuurpunt Kortemark met het voorstel van Sneukelpuntjes, en Danny Bocqué die graag een artistieke rustbank wilde laten plaatsen op de begraafplaats in Kortemark.

Na twee individuele winnaars en één vereniging is het nu opnieuw een groep die met de winst en de bijhorende 5.000 euro aan Burgerbudget gaat lopen. De Lichtjeswandeling kreeg zowel van het publiek als van de adviesraden de meeste stemmen. Die waren elk goed voor 35% van het puntentotaal. Het schepencollege volgde de keuze van de meerderheid voor de toekenning van de laatste 30%.

Sfeer in Kortemark bestaat uit een groep enthousiaste inwoners uit Kortemark die wat extra leven in de brouwerij willen brengen. Dat deden ze eind december bijvoorbeeld al door een klein evenementje te organiseren op de Markt tijdens de doortocht van de tractorparade Kortemark Schittert. Daarbij werden de kerk en omgeving ook sfeervol verlicht. Nu willen ze nog een stapje verder gaan en ook een heuse lichtjeswandeling organiseren in de Krekemeersen. En daar zal die 5.000 euro aan budget extra uiteraard ook mooi bij meegenomen zijn.