Laat je fiets labelen tegen fietsdiefstal

Je fiets(en) registreren kan via de website mybike.belgium.be. Het graveren van fietsen door onze gemeenschapswacht behoort tot het verleden. Na je registratie kan je een sticker met daarop een QR-code aanvragen bij de Vlaamse overheid. Die sticker krijg je dan thuis geleverd en plak je op je fiets. 

Gebruikers kunnen via de website alle gegevens van hun fiets(en) opslaan en ook aangifte doen van diefstal. Wanneer de politie een achtergelaten fiets vindt, kan de agent de QR-code scannen en heel snel achterhalen of de fiets geregistreerd is als gestolen fiets, en wie de rechtmatige eigenaar is van die fiets. 

De QR-code biedt ook voordelen bij de aankoop van een tweedehandsfiets. Een potentiële koper kan de code op de fiets scannen en nagaan of deze door de eigenaar als gestolen werd opgegeven.

Hulp nodig?

Lukt het je niet om je sticker aan te vragen via de website MyBike? Dan helpen we je graag op weg. Kom langs bij ons Digipunt in de Mouterij (bibliotheek), elke donderdag tussen 10 en 12 uur, of contacteer onze mobiliteitsdienst (zie contactgegevens rechts) om hiervoor langs te komen in het gemeentehuis.


Contact informatie