Speelpleintjes

Kortemark

speelplan kortemark

Speelplein en speelterreintjes de Kouter 

Speelplein Kouter

Tussen de sportterreinen liggen allerhande speelmogelijkheden zoals voetbalveldjes, bosjes en een groot speelplein. Het speelplein is toegankelijk voor alle leeftijdsgroepen en er kan ook in het zand gespeeld worden.

Tijdens de paasvakantie en zomervakantie kan het hier wel wat drukker zijn, aangezien dit ook de uitvalsbasis is voor speelpleinwerking ’t Wrikkelgat.

Deze terreinen zijn bereikbaar via de parking van OC en sporthal De Kouter, een doorsteek via de Torhoutstraat of via de Kapellestraat.

Verantwoordelijke uitbater: Gemeente Kortemark

Speelplein tuin gemeentehuis 

Dit pleintje werd in 2021 aangelegd als winnaar van de eerste editie van het Burgerbudget. Het kwam er op initiatief van inwoner en jonge mama Sofie Segaert. Het speelpleintje bestaat uit een apenparcours voor jongere kinderen en een grasveldje. Voor de ouders is er een bank voorzien in de schaduw van een mooie grote boom. Het pleintje is langs twee kanten makkelijk bereikbaar via het fiets- en wandelpad Kortemark-Diksmuide. Je kunt vanuit de Stationsstraat ook gewoon tot achter het gemeentehuis wandelen.

Verantwoordelijke uitbater: gemeentebestuur Kortemark.

Groenzone Kapellestraat

Kortemark

Naast het multifunctioneel fietscrossparcours en voetbalveld 3 is er nog een leuke groenzone. Bij deze groenzone wisselen kleine struikpartijen en bomen zich af met open grasvlaktes.

Op zaterdagnamiddag zal je hier vaak de leden van de Scouts terugvinden, die hun lokaal hebben in het naastgelegen jeugddorp.

Toegankelijk via de Kapellestraat, verantwoordelijke uitbater Gemeente Kortemark.

 

Werken

Speelplein Werken

Speelplein Zarren

Achteraan JH de Zunne en OC Hemelsdale ligt er een klein speelpleintje geschikt voor jongere kinderen. Naast het speelplein is er ook een petanqueveld en kan je het skatepark vinden.

Toegankelijk via: Vladslostraat ter hoogte van huisnummer 9

Verantwoordelijke uitbater: Gemeente Kortemark

 

 

Zarren

Speelplein Albatros

speelplein Zarren

Naast BKO Ziezazo, OC Albatros en het lokaal van Chiro Zarren ligt een fraai aangelegd speelplein met veel ruimte om in het zand te spelen. Er zijn ook 2 grote grasvelden waar kinderen kunnen voetballen of ravotten.

Ingang via Staatsbaan 241, Stadenstraat 25 of te voet via de Jerome Debouttestraat.

Verantwoordelijke uitbater: Gemeente Kortemark

Edewalle

Speelplein Edewallehof

speelplein Edewalle

Naast OC Edewallehof ligt een klein speelpleintje. Kinderen kunnen hier veilig spelen op een afgebakend terreintje met een magnifieke grote Rode Beuk die voor schaduw zorgt. Naast de speeltoestellen is er ook een grasveld en zijn er petanquebanen.

Toegankelijk via: P.D. Vanhautestraat 10 A, verantwoordelijke uitbater: gemeente Kortemark

 

Handzame

Speelplein Azalealaan

Speelplein Handzame

Op dit gezellig buurtspeelpleintje kan je voor verschillende zaken terecht. Er is een klein verhard veldje met 1 basketdoel, een afgesloten grasveld met 2 doelen waarop je kan voetballen en een speelpleintje met speelmogelijkheden in het zand.

Ingang via Azalealaan, te voet zijn er doorsteken vanuit de Korenbloemlaan, Berkenlaan, Beukenlaan en de Populierenlaan.

Verantwoordelijke uitbater: Gemeente Kortemark

 

Groenzone Eikenlaan

Eikenlaan

Op deze kleine groene zone is er plaats om een balletje te trappen, petanque te spelen of rond te hangen in eigen buurt.

Ingang via Eikenlaan, verantwoordelijk uitbater: Gemeente Kortemark

 

 

 

Spoorpark

Spoorpark

Op zaterdag 13 mei 2023 opende het Spoorpark in een zijvertakking van de Kronevoordestraat. Het is gelegen op de groenzone achter de lokalen van Chiro Spartok. Ingang via parking Kronevoordestraat of via de nieuwe fietsverbinding Kortemark-Diksmuide.

Je vindt er enkele fit-o-metertoestellen, een waterpartij om te spelen, een omnisportveld voor basketbal en voetbal en enkele rust- en picknickbanken. Er is een watertappunt. Een leuke plek om te verpozen voor wie langs het Krekedalpad fietst of wandelt.

 

 


Contact informatie