Tips voor organisatoren

Hieronder geven we enkele praktische tips mee voor wie een evenement wil organiseren. Misschien komen ze jou ook wel goed van pas.

Een aanvraag indienen om een evenement te organiseren

Tegenwoordig vraag je als organisatie van een groter, publiek toegankelijk evenement eerst de goedkeuring aan via de online tool van RIHO Seas. Doe dat minstens twee maanden op voorhand. Da's de eerste en misschien ook wel de belangrijkste stap in heel je verhaal.

Wil je weten of je al dan niet via RIHO Seas moet werken, klik dan door naar deze pagina.

Drankvergunning

drankWil je op je evenement ook gegiste of sterke dranken verkopen? Denk er dan zeker aan om tijdig je drankvergunning aan te vragen!

 

 

Gratis vrijwilligersverzekering

vrijwilligersverzekeringIn heel wat gevallen ben je als organiserende vzw verplicht om je vrijwilligers te verzekeren tegen burgerrechtelijke aansprakelijkheid. Maar ook als je geen verzekeringsplicht hebt, is het verstandig om je vrijwilligers goed te beschermen. Dat kan met deze gratis vrijwilligersverzekering van de Vlaamse overheid. Je hebt als erkende organisatie recht op 1.000 gratis vrijwilligersuren. De verzekering is vooral interessant voor occasionele of tijdelijke initiatieven.

Meer details over de verzekeringsplicht en de gratis vrijwilligersverzekering vind je ook op www.vrijwilligersverzekeren.be van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk.

Rolcontainers en evenementencontainers

evenementencontainerAfvalintercommunale MIROM biedt de verenigingen van de 12 aangesloten gemeentes, waaronder dus ook Kortemark, de mogelijkheid aan om rolcontainers of evenementencontainers bij hen af te nemen aan een voordelig tarief. De rolcontainers zijn vooral praktisch voor kleinere evenementen tot 500 aanwezigen, de evenementencontainers zijn dé oplossing voor nog grotere evenementen.

Je kunt trouwens ook bij hen terecht voor de huur van herbruikbare bekers.

Perslijst en Uit In Kortemark

perslijstAls je iets organiseert, dan wil je dat natuurlijk ook zo veel mogelijk onder de aandacht van het grote publiek brengen. Bij de documenten in bijlage kan je een perslijst terugvinden. Op vandaag willen journalisten vooral een verhaal kunnen brengen. De kans dat je eetfestijn zomaar een halve pagina in de krant zal krijgen, is behoorlijk klein geworden. Maar misschien is er wel een interessante invalshoek om je nieuws te brengen: doe je het met je vereniging om de ziekenhuiskosten van een zwaar ziek kindje te helpen betalen? Of koos je een opvallende locatie uit voor je souper? Of zullen jullie allemaal verkleed rondlopen? Dan pikt de media het misschien wél op. Wees dus creatief.

Voeg zeker ook je evenement toe op de Uit Databank. Die wordt door heel wat instanties overgenomen en ook de uitkalender van het gemeentelijke infomagazine De Krekelaar is er gedeeltelijk op gebaseerd. De activiteiten die op de homepage van deze website te zien zijn, komen trouwens ook allemaal uit diezelfde databank.

 


Contact informatie