Kortemark Verbeeldt

Doel

Kortemark Verbeeldt, een onderdeel van de regionale beeldbank Westhoek Verbeeldt, staat in voor de verzameling, bewaring en ontsluiting van bedreigd beeldmateriaal uit onze gemeente. Ga zeker eens een kijkje nemen op de beeldbank.

Enkele keren per jaar pakt Kortemark Verbeeldt uit met een eigen tentoonstelling. Daarbij staan oude foto’s, dia’s, postkaarten en noem maar op in de kijker, telkens volgens een bepaald thema. Op die manier wordt de lokale bevolking betrokken bij de historische waarde van dit beeldmateriaal.

Leden

De werkgroep van Kortemark Verbeeldt bestaat uit deze leden:

Arthur Denys - Gerda Hendryckx - Karien Vuylsteke - Leona Vanhaelewijn - Ludo Castelein - Maria Werbrouck - Monique Vanroose - Rita Van den Broucke - Dirk Laleman - Roger Lepoutre - Simon Aneca - Willy Strubbe

En jouw eigen archief?

Heb je zelf nog oude foto’s of ken je mensen die dergelijke foto’s ter beschikking hebben? Laat dit materiaal dan zeker niet verloren gaan. Een medewerker van Kortemark Verbeeldt komt ze graag even lenen om ze netjes in te scannen en zo te bewaren voor het nageslacht. Neem zeker contact op met de gemeentelijke cultuurdienst als je nog dergelijke schatten op zolder hebt liggen!


Contact informatie