Markten en kermissen

kermissen

In elke deelgemeente vindt er jaarlijks een kermis plaats. Foorkramers brengen hun leukste attracties naar de dorpskern en de plaatselijke feestcomités zorgen voor heel wat randanimatie. Elke deelgemeente heeft zijn eigen kermisperiode:

Edewalle: vanaf de derde zaterdag van augustus tot en met de daaropvolgende donderdag. In 2024 betekent dat dus van zaterdag 17 augustus tot en met donderdag 22 augustus.

Kortemark: vanaf de zaterdag voor de laatste zondag van augustus tot en met de daaropvolgende zondag. In 2024 is dat dus van zaterdag 24 augustus tot en met zondag 1 september.

Handzame: vanaf de vrijdag voor de tweede zondag van september tot en met de volgende woensdag. In 2024 is dat dus van vrijdag 6 september tot en met woensdag 11 september.

Werken: vanaf de zaterdag voor de derde zondag van september tot en met de volgende zondag. Voor 2024 betekent dat dus van zaterdag 14 tot en met zondag 22 september.

Zarren: vanaf de zaterdag voor de eerste zondag van oktober tot en met de volgende zondag. In 2024 is dat dus van zaterdag 5 oktober tot en met zondag 13 oktober.

markten

Elke donderdag kan je je gezellig tussen de marktkramen begeven op de Markt in Kortemark. Parkeren kan gratis en onbeperkt op de Proostdijeparking, bereikbaar vanuit de Nieuwstraat en en vanuit de Lichterveldestraat.

Geïnteresseerden die graag ook zelf op de donderdagmarkt willen staan, vinden alle informatie daarover terug op deze pagina. Open de documenten in de rechterkolom.

Er zijn elke vrijdag ook enkele boerenmarkten. In Kortemark is dat van 9 tot 11.30 uur op de hoek van de Handzamestraat en de Wilgenlaan; in Handzame van 13 tot 17 uur op het Handzameplein; in Werken van 13 tot 18 uur op het Werkenplein.

Voor een overzicht van de rommelmarkten in de regio Westhoek-Westkust, open het Word-document in de rechterkolom.


Contact informatie