Jeugdverenigingen in onze gemeente

Onze gemeente kan rekenen op enkele goed draaiende jeugdbewegingen. In hoofdgemeente Kortemark kan de lokale jeugd terecht bij de jeugdbrandweer (gevestigd in de brandweerkazerne langs de Handzamestraat) of bij KLJ Kortemark en ScoutsRobrecht De Fries, beiden gehuisvest in het jeugddorp achteraan het sportcomplex De Kouter.

In Handzame is dan weer Chiro Spartok actief langs de Kronevoordestraat. En ook in Zarren is er een werking van Chiro Vlaanderen, meer bepaald Chiro Zarren. Zij kunnen ravotten op terreinen nabij OC Albatros.

Jeugdbewegingen maken er geen probleem van om jouw zoontje of dochtertje eerst even te laten proeven van de werking, dus aarzel niet om de jeugdbeweging van jouw voorkeur te contacteren.

Subsidies en ondersteuning voor jeugdwerk

Jeugdverenigingen kunnen aanspraak maken op een algemene werkingssubsidie, op een start- of projectsubsidie en op subsidies voor kadervorming. Voor hun kampvervoerdoen ze vaak een beroep op het gemeentelijke aanbod om een vrachtwagen met chauffeur te voorzien. De invulformulieren hiervoor zijn allemaal terug te vinden bij het e-loket.