Laadpalen elektrische voertuigen

Elektrische auto's vormen intussen een vertrouwd beeld in het verkeer. In onze gemeente zijn er enkele openbare laadpunten voorzien waar je tegen betaling de batterij van je elektrische auto kunt laden. Heel wat eigenaars beschikken daarnaast intussen ook al over een eigen laadpunt op privaat domein.

Wie echter op het eigen private domein geen ruimte heeft om de auto op te laden, moet gebruik blijven maken van een openbare laadpaal. Het is met andere woorden niet toegelaten om hiervoor bij de woning zelf laadkabels of kabelmatten over het voetpad te laten lopen, ook niet via een kabelboog. Het voetpad moet immers vrij toegankelijk en zonder hinder blijven voor de weggebruikers.

Dit werd beslist in het schepencollege van 30 november 2022.

Een goed alternatief voor deze eigenaars is het systeem 'Paal Volgt Wagen'. Rijd je elektrisch, kan je zelf geen laadpunt installeren en beschik je niet over een publiek laadpunt binnen een straal van 250 meter wandelafstand van je woonst of werkplaats, dan kan je via dat digitaal loket een publiek toegankelijk laadpunt in je buurt aanvragen. Om naar dit digitaal loket te gaan, klik hier.


Contact informatie