Ondernemen

De naam 'dienst ondernemen' zegt het eigenlijk al zelf: we staan tot dienst van de lokale ondernemers. Van élke ondernemer trouwens, groot of klein, net beginnend of al door de wol geverfd. Handelaars die een uitbreiding plannen, jonge zelfstandigen aan het prille begin van hun levensdroom, maar ook ondernemers die misschien een tegenslag te verwerken hebben of op zoek zijn naar steunmaatregelen.

Klik rechts om het Startkompas van het Agentschap Innoveren en Ondernemen te downloaden, en om naar de website van de Subsidiedatabank door te klikken. Daar vind je terug op welke subsidies je zoal (eventueel) aanspraak kunt maken als ondernemer. Bij de documenten vind je ook ons reglement terug rond projectsubsidies voor de lokale middenstand.

Ondernemingsloketten

Als startende ondernemer tast je soms wat in het duister. In ons land zijn er acht erkende ondernemingsloketten waar je terecht kunt voor begeleiding. Je kiest vrij bij welk loket je je aansluit en kunt ook altijd van loket veranderen.

Een volledig overzicht vind je hier op de website van de FOD Economie. In onze regio kan je onder andere terecht bij verschillende kantoren in Roeselare, Torhout, Diksmuide, Ieper, Brugge, Kortrijk of Oostende.


Waar kan je ons bereiken?