Nuttige info voor sportclubs

verschillende sporten

Welke sportclubs zijn er in Kortemark?

Onze gemeente is rijk aan sportverenigingen in verschillende disciplines. Sporten waar je in teamverband speelt, of waar je op je individuele prestaties bent aangewezen. Indoorsporten, maar ook manieren om te bewegen in open lucht. Voor elk wat wils dus. Een overzicht vind je in de sportbrochure.

Kortemark heeft ook een eigen minivoetbalcompetitie. Klik hier voor meer info.

Welke documenten zijn belangrijk voor de administratie en boekhouding van onze sportclub?

Eerst en vooral is het van belang dat je sportclub 'erkend' is. Daarvoor moet je voldoen aan bepaalde erkenningsvoorwaarden. Erkende sportclubs maken ook aanspraak op subsidies: de gewone werkingssubsidies, maar misschien ook impulssubsidies.

Hoe kan ik voor mijn sportclub een zaal reserveren?

Dat kan heel eenvoudig online via onze webshop. Een overzicht van de verschillende ontmoetingscentra en sportzalen en van de bijhorende afhaalpunten voor een sleutel kan je hier terugvinden.

Ik wil een wielerwedstrijd organiseren, heb ik goedkeuring nodig?

Uiteraard kan je niet zomaar een groep wielrenners in wedstrijdverband de openbare weg op sturen en gaat daar heel wat voorbereiding aan vooraf. Je hebt ook enkele vergunningen nodig, afhankelijk van welk type wegen je met je koers wilt aandoen.

De vergunningsaanvraag voor een wielerwedstrijd op ons openbaar domein vind je hier  terug.

Ik zou graag een trofee uitreiken binnen onze club, kan dat?

Zeker, en Kortemark kan je daar zelfs bij helpen. Mail ons op sport@kortemark.be en vermeld duidelijk voor welke gelegenheid je deze aanvraag doet, voor wie ze bedoeld zijn en hoeveel exemplaren je graag had ontvangen. We kijken dan samen wat mogelijk is.