Verloren voorwerpen

Wat?

Regelmatig worden verloren voorwerpen bij onze diensten binnengebracht. Ook onze eigen medewerkers vinden vaak achtergelaten en vergeten spullen op het openbaar domein. Indien mogelijk trachten wij vanuit Gemeente Kortemark of de wijkpolitie de rechtmatige eigenaar zelf te achterhalen en hiervan op de hoogte te brengen. Helaas lukt dat niet altijd.

Bewaartermijn

In de lijst in bijlage zijn alle verloren voorwerpen opgesomd. Elk object wordt zes maanden lang bewaard, voor de oudste voorwerpen is dit vanaf het moment van publicatie van deze lijst. Is de rechtmatige eigenaar zes maanden na het binnenbrengen van het voorwerp nog niet opgedaagd, dan wordt het voorwerp vernietigd of krijgt het een nieuwe bestemming (bijv. goed doel).

Bij spullen van waarde, zoals smartphones, elektronica of dure horloges of kledingstukken zal de rechtmatige eigenaar door het geven van bepaalde details moeten kunnen aantonen dat dit voorwerp inderdaad diens eigendom is. Voor wat betreft fietsen: zie verder in dit bericht.

Ook in de OC's en de sportzalen vergeten gebruikers vaak materiaal: een sporttas, een bal, sokken, een muts... Deze voorwerpen blijven de eerste dagen sowieso ter beschikking op deze locaties. Meestal komt het besef bij de eigenaars (of de mama's of papa's) snel genoeg, zodat ze het nog ter plaatse kunnen oppikken. Deze zaken worden sowieso ook niet opgenomen in het register. Zaken van waarde die in de OC's of sportzalen worden achtergelaten, worden wel op een veilige plek bewaard en indien nodig ook in het register opgenomen, zoals een smartphone of een sporthorloge.

Afhalen?

De verloren voorwerpen worden bijgehouden in De Roende, Hospitaalstraat 31. Je kunt er terecht bij het onthaal tijdens de openingsuren. Het onthaal is ook telefonisch te bereiken op 051 575 575.

Fietsen

De technische dienst stalt 'weesfietsen' voor een periode van zes maanden in de eigen opslagruimte. Het gebeurt dat onze medewerkers fietsen - al dan niet in degelijke staat - aantreffen in een gracht of dat onze diensten vanuit de politie de opdracht krijgen om aangetroffen fietsen te gaan ophalen. Zijn deze fietsen gelabeld, dan kan in de meeste gevallen de rechtmatige eigenaar worden opgespoord. Indien niet, dan krijgt de gevonden fiets een zegel met de vinddatum. Zes maanden later, wanneer nog niemand zich voor deze fiets heeft gemeld, wordt die eigendom van de gemeente.

Ben je zelf je fiets kwijtgeraakt/gestolen? Dan doe je best eerst aangifte bij de lokale politie. Heb je (nog) geen aangifte gedaan en wil je toch nagaan of je fiets door de technische dienst zou zijn gevonden? Contacteer dan het omgevingsloket.


Contact informatie