Deelfiets

Wil je fietsen in onze gemeente maar beschik je niet over een eigen fiets? Dan kan je terecht bij ons Hoppinpunt naast het station van Kortemark op het Stationsplein. Daar staan er tien deelfietsen opgesteld: 3 gewone fietsen, en 7 e-bikes. Voor een euro per dag kan je er al mee op weg, bijvoorbeeld om te pendelen tussen station of bushalte en je werk, of om als toerist onze mooiste hoekjes en kantjes te leren kennen.

Snel en eenvoudig van start

Elke deelfiets heeft een slim slot met een ingebouwde gps. Je opent het via de Mobit-app, die je gratis op je smartphone kunt downloaden. Je maakt er eenvoudig een account aan, zet bij de eerste deelname een waarborg van 29 euro en 5 euro instapkosten op je digitale portefeuille, en je opent de fiets. Die digitale portefeuille zal ook dienen om je ritten mee te betalen. Wanneer je uit het systeem wil stappen, krijg je de waarborg en het eventuele restbedrag teruggestort.

Na je rit plaats je de fiets terug in de daartoe bedoelde stalling naast het station van Kortemark. Doe dit zeker, zoniet wordt er een toeslag aangerekend.

Onderhoud

Een lokale fietshandelaar, waar de fietsen werden aangekocht, staat in voor het onderhoud van de deelfietsen. Medewerkers van stationshub De Stoasje zorgen dan weer dat de batterijen van de e-bikes opgeladen worden en staan ook in voor het nazicht van de fietsen.

Vlakbij is trouwens ook een gratis fietspomp ter beschikking. Daar kan iederéén uiteraard gebruik van maken.

Defect?

Merk je een defect of breuk aan de fiets? Dan kan je dit ook eenvoudig melden via de Mobit-app.


Contact informatie