Kortemarkbon en geboortebon: te gebruiken bij lokale handelaars

De Gemeente Kortemark reikt bij bepaalde gelegenheden geschenkbonnen uit. Er zijn twee soorten bonnen:

  • De gewone Kortemarkbon t.w.v. 20, 25 en 50 euro
  • De Geboortebon t.w.v. 40 euro, 45 en 50 euro

Wanneer uitgereikt?

Kortemarkbonnen kunnen door de gemeente worden geschonken naar aanleiding van bepaalde feestelijkheden (bijv. aan een honderdjarige of aan huwelijksjubilarissen) of in het kader van een bepaalde actie of campagne (bijv. Kortemark Rinkelt).

Geboortebonnen worden, zoals de naam het al zegt, door de gemeente geschonken bij een geboorte. Het bedrag van de bon varieert naargelang het om het eerste, tweede of derde (of meer) kind gaat. Bij een eerste kind ontvang je een bon van 40 euro, bij een tweede kind een bon van 45 euro, bij een derde of volgend kind een bon van 50 euro. Ook adoptie valt uiteraard onder deze regeling. De Dienst Burgerzaken stuurt een uitnodiging van zodra deze bon beschikbaar is om te worden afgehaald.

Waar te verzilveren?

Met deze bonnen kan je terecht bij de lokale handelaar in Kortemark en deelgemeentes. Elke handelaar behoudt wel het recht om niet in dit systeem mee te stappen. Het kan dus nooit kwaad om bij je winkelbezoek meteen te vragen of deze bonnen ook worden aanvaard. Zo kom je aan de kassa niet voor onaangename verrassingen te staan.

kortemarkbon

Kortemarkbonnen en geboortebonnen kunnen niet op eigen initiatief door burgers of ondernemingen of verenigingen worden aangekocht. Ze worden enkel verspreid via gemeentelijke initiatieven.

Werkwijze voor de handelaar

Op de achterkant van elke bon staat de nodige uitleg voor de handelaar. Die gaat als volgt:

  • Bedankt voor je medewerking aan ons project van Kortemark- en geboortebonnen! Op deze manier zorgen we dat je betaling in orde wordt gebracht:
  • Maak een factuur op, gericht aan het Lokaal Bestuur Kortemark, Stationsstraat 68, 8610 Kortemark, t.a.v. financiële dienst
  • Hierop mag je gerust meerdere van deze bonnen (Kortemarkbonnen en/of geboortebonnen) bundelen
  • Andere artikelen, aangekocht door diensten van het Lokaal Bestuur, horen hier echter niet op thuis
  • Het totaalbedrag van de factuur moet het bedrag van de bon(nen) zijn. Er mag dus geen btw gerekend worden bovenop het bedrag van de bon(nen)
  • Kopieer of scan de originele bon indien nodig voor je eigen archief
  • Voeg de originele bon toe aan de factuur en bezorg de factuur op bovenstaand adres. Facturen voor bonnen worden niet aanvaard via mail. We hebben immers de originele Kortemark- of geboortebon nodig.
  • Het Lokaal Bestuur zorgt voor de betaling van je factuur.

Contact informatie