Speelpleinwerking - info voor de ouders

Tijdens de paas- en de zomervakantie staan er tal van animatoren en vrijwilligers klaar bij de gemeentelijke speelpleinwerking, om alle kinderen vanaf de tweede kleuterklas tot en met het zesde leerjaar een fantastische tijd te laten beleven. Op deze pagina leer je er meer over. Zit je na het lezen nog met vragen? Contacteer dan zeker de jeugddienst.

 

Wanneer

Tijdens de paasvakantie en de zomervakantie is er elke weekdag speelpleinwerking (feestdagen uitgezonderd). De werking start om 8 uur en eindigt om 17 uur. Heb je ervoor of erna nog opvang nodig? Geen probleem. Er is extra ochtendopvang voorzien vanaf 6.30 uur en extra avondopvang tot 18u30. Deze betalende opvang vindt ook plaats op het speelplein zelf.

Bij uitstapjes kan er van deze uren afgeweken zal worden. Dit verneem je dan uiteraard op voorhand.

Kostprijs

Een dag op het speelplein kost 5 euro. De prijs is hetzelfde voor een halve dag en voor een volledige dag.

Voor de extra opvang voor en na de werking betaal je 0,50 euro per begonnen half uur.

Uitstappen kunnen een extra kost met zich meebrengen. Bij online inschrijving zal je dit onmiddellijk kunnen betalen, wanneer je de inschrijving aan de hoofdanimator doorgeeft zal dit op de factuur komen.

Facturatie gebeurt op het einde van de werking. In de zomer zijn er twee facturatiemomenten: telkens op het einde van de maand.

Leeftijdsgroepen

De speelpleinwerking gebeurt voor de middag in verschillende leeftijdsgroepen:

  • Kleuters: tweede en derde kleuterklas
  • Speelvogels: eerste en tweede leerjaar
  • Ravotters: derde en vierde leerjaar
  • Tieners: vijfde en zesde leerjaar

Voor de verdeling kijken we naar de klas waar de kinderen dit schooljaar in zitten. Voor de zomervakantie kijken we terug op het voorbije schooljaar.

Na de middag organiseren we een open spelaanbod. Kinderen kunnen dan kiezen welk spel ze spelen, los van de leeftijdsgroepen. Voor de kleuters blijft er wel een aparte activiteit.

Uitstappen

Tijdens de zomervakantie gaat de speelpleinwerking wel eens op uitstap. Hiervoor dien je vooraf in te schrijven. Dit kan via de webshop. Een overzicht van de uitstappen zal in de aanloop van de zomer online komen.

Meebrengen?

  • Speelkleren die vuil mogen worden
  • Herbruikbare fles water, je kan deze op het speelplein altijd bijvullen. Geen energiedrankjes toegelaten.
  • Middageten (als je over de middag blijft eten)
  • Verse kleren wanneer een ongelukje mogelijk is
  • Koekje of stukje fruit voor de pauze om 10 uur (de speelpleinwerking trakteert ook een sapje om 10 uur en een versnapering om 16 uur).

We vragen om persoonlijk speelgoed of eigen verzamelkaarten niet mee te nemen naar het speelplein.

Eerste keer op het speelplein?

Vóór de eerste deelname van je kind aan de speelpleinwerking moet je één keer een informatiefiche invullen. Zo beschikken wij over alle nodige gegevens om jouw kind iedere dag aan ons onthaal te registreren bij aankomst. Het vooraf inschrijven per dag is daardoor niet nodig.

Vul hier het inschrijvingsformulier in

Speelpleinreglement

We willen het speelplein voor iedereen tot een veilige en aangename omgeving maken. Daarom maken we enkele goede afspraken. Deze kan je terugvinden in ons huishoudelijk reglement. Stuur je je kind naar de speelpleinwerking, dan betekent dit dat je akkoord gaat met dit reglement.

Kinderen die de regels overtreden, kunnen tijdelijk of definitief geschorst worden van de speelpleinwerking.

Meer info

Zit je na het lezen van deze webpagina nog met vragen of onduidelijkheden? Neem dan zeker even contact op met de jeugddienst.


Contact informatie