Hinder door openbare werken

hinderpremie

Heb je een eigen zaak en ondervind je hinder door werken voor jouw deur of in jouw straat? Dan kom je misschien wel in aanmerking voor een hinderpremie van de Vlaamse overheid. Deze premie bedraagt standaard 2.000 euro en biedt kleine ondernemingen zo wat financiële ademruimte, zodat ze vindingrijk te werk kunnen gaan bij werken voor hun deur. Zo kan je jouw klanten informeren en blijven bedienen tijdens deze periode.

Als je effectief in aanmerking komt voor een hinderpremie, dan hoef je daar zelf niets voor te 'ondernemen': je zult een brief ontvangen vanuit het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Voor wie

Kleine ondernemingen (detailhandel, horeca en zaken met direct klantencontact) met maximaal negen werknemers. Er moet ernstige hinder door werken zijn.

 

Hoe aanvragen

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen vraagt zelf de hinderzones op, toetst af of er ‘ernstige hinder’ is en selecteert de getroffen handelaars die binnen deze hinderzone vallen en die voldoen aan de voorwaarden.

De geselecteerde handelaars krijgen een brief voor de werken starten. Ben jij daar ook bij, dan kan je, binnen de 30 dagen na de datum van de brief en voor de geplande einddatum van de werken, de uitbetaling van een premie aanvragen via de website van Vlaio. Het Agentschap Innoveren en Ondernemen controleert de gegevens en stort het bedrag zo snel mogelijk op jouw rekening.


Contact informatie