Babbelcaravan en speelkar

Met de babbelcaravan en de speelkar trekken we wekelijks op woensdagnamiddag naar een buurt in Kortemark. Dit in het kader van het project "Zorgzame Buurten", onze buurtwerker Merlijn doet dit samen met de vereniging ’t Schoederkloptje uit Zarren en Lokaal Dienstencentrum De Wimperlinde. Op die manier kunnen buurtbewoners, die elkaar vaak alleen maar ‘van zien’ kennen, ook eens nader kennismaken met elkaar.

Voor de volwassen bieden we een stoel, tafel, koffie of andere dranken en vooral de plaats om een babbeltje te slaan. Ondertussen kunnen de kinderen spelen met al het speelgoed dat in de speelkar te vinden is. Uiteraard ben je ook welkom zonder kinderen. De speelkar en de babbelcaravan hebben iedere maand 4 vaste locaties. Kortemark Elle (speelplaats kleuterschool), de Suikerlaan (straat achter de brandweer) het Zuiderpark, en de P.M. Devloostraat. Voor dit initiatief hoef je niet vooraf in te schrijven.

Voor het project van Zorgzame buurten moest er gefocust worden op één welomlijnd gebied, in onze gemeente werd in eerste instantie voor Kortemark als deelgemeente gekozen.
Omdat we de andere deelgemeenten ook niet uit het oog willen verliezen, gaat de speelkar op zomertour tijdens de eerste twee weken van de zomervakantie ( 4-8 juli en 11-15 juli) Speelkar Zomertour


Contact informatie