Dierenwelzijn

Je hond of kat registreren

In België moeten alle honden verplicht gechipt en geregistreerd worden vóór de leeftijd van 8 weken of vóór de verkoop of de adoptie. De verkoper moet de chip overschrijven op naam van de koper via www.dogid.be. Vergeet niet je gegevens daar aan te passen als je verhuist. Meer info: https://www.dogid.be/nl/faq/particulier

Sinds 1 november 2017 moeten alle kittens geïdentificeerd (gechipt) zijn en geregistreerd worden in de databank CatID voor ze 12 weken oud zijn. Alle katten die van eigenaar veranderen, moeten gechipt en geregistreerd worden, dus ook katten en kittens die gratis weggegeven worden.

Sterilisatie katten

Sinds 1 september 2014 moeten alle katten en kittens gecastreerd of gesteriliseerd worden vóór de verkoop of de adoptie, ook als ze gratis worden weggeven! Bijkomend moeten sinds 1 april 2018 ook alle vanaf dan geboren kittens gecastreerd of gesteriliseerd worden voor ze 5 maanden oud zijn. Katten die geboren zijn tussen 31 augustus 2014 en 31 maart 2018 moeten steriel gemaakt zijn tegen 1 januari 2020. Een uitzondering is voorzien voor katten die  naar een erkende fokker (met HK-nummer) gaan of die voor het buitenland bestemd zijn, deze moeten niet steriel gemaakt worden.

 

 

 

Klachten over het welzijn van dieren

Meer info op: https://www.kortemark.be/hinder-en-klachten-milieu

 

Het welzijn voor jouw huisdier

Wil je een dier in huis? Of heb je er al eentje? Dan wil je ongetwijfeld het beste voor je dier.

Ontdek op www.huisdierinfo.be  wat jouw dier allemaal nodig heeft en hoe je je huisdier de beste verzorging geeft.

 


Contact informatie