Wegenwerken Lichterveldestraat

26
mrt
2024

In samenwerking met rioolbeheerders Aquafin en Fluvius en de provincie West-Vlaanderen laat Kortemark ingrijpende wegenwerken uitvoeren in de Lichterveldestraat, met gescheiden riolering en de heraanleg van het wegdek. Er is ook extra aandacht voor de kwetsbare weggebruiker, met onder andere de aanleg van een volwaardig fietspad. Kortemark kan voor de aanleg van een veilige fietsverbinding voor de volle 100 procent rekenen op subsidies van de Provincie West-Vlaanderen en het Fietsfonds.

Na het vernieuwen van de nutsvoorzieningen (elektriciteit, water en gas) is het tijd voor de riolerings- en wegeniswerken waarbij de volledige straat wordt opgebroken en volledig heraangelegd. 

Timing

De Lichterveldestraat vormt een belangrijke verkeersader met heel wat handelaars. Om de overlast redelijk te houden wordt de straat niet in één keer volledig opgebroken, maar werkt de aannemer in deelzones. Tijdens de werken wordt enkel die deelzone afgesloten voor alle doorgaand verkeer. Pas nadat één deelzone is afgewerkt, wordt begonnen aan een volgende deelzone. Voetgangers kunnen ten allen tijde door via een veilige corridor.

Dit is de geschatte timing van de werken - klik op een afzonderlijke fase om een pdf te openen met meer details:

Fase 1.1Tuinwijk tot VijfhuishoekstraatApril 2024 - eind september 2024
Fase 1.2Vijfhuishoekstraat tot Lichterveldestraat 94Juni 2024 - eind september 2024
Fase 2Markt tot OkayMidden september 2024 - eind november 2024
Fase 3Okay tot TuinwijkMidden november 2024 - maart 2025
Fase 4Lichterveldestraat 94 tot StaatsbaanMaart 2025 - juli 2025
Fase 5Doodlopende zijstraatApril 2025 - juli 2025

Communicatie

Ben je buurtbewoner en wil je graag de laatste updates ontvangen via WhatsApp? Word dan lid van de groep 'Wegenwerken Lichterveldestraat'. Klik op de link. Uiteraard bezorgt de aannemer ook op regelmatige tijdstippen eigen bewonersbrieven met praktische informatie.

Contact

  • Rioleringswerken: Persyn NV, telefonisch op 056 75 65 01, mail naar info@persyn.be, contactpersoon Giel De Brabander