FOD Financiën met zitdag belastingaangifte op 15 juni

26
apr
2023

De tijd breekt stilaan weer aan om onze 'belastingsbrief' in te vullen. Wie overweg kan met de computer, kan dat tegenwoordig al snel en eenvoudig via www.myminfin.be (Tax-on-web). Aanmelden kan via Itsme of met je identiteitskaart, samen met je pincode en een kaartlezer.

Wie niet zo vlot met de computer werkt en hulp nodig heeft bij het correct invullen van de belastingsaangifte, kan zich daar ook bij laten helpen.

Ondersteuning in eerste plaats via telefoon

Wil je je aangifte laten invullen door de experts van de FOD Financiën? Dan kan je hiervoor telefonisch een afspraak maken. Wanneer je per post de documenten voor je belastingaangifte ontvangt, vind je op de bruine omslag een telefoonnummer. Via dat nummer kan je een afspraak inboeken. Op een later tijdstip belt een medewerker van de belastingsdienst je dan op. Via de telefoon zal die dan samen met jou je aangifte invullen.

Zitdag voor wie het ook telefonisch niet lukt

FOD Financiën houdt daarnaast ook een zitdag in De Roende (Hospitaalstraat 31 in Kortemark). Dan zijn er twee van hun medewerkers aanwezig. Dit is op donderdag 15 juni: voor de middag van 9 tot 12 uur, na de middag van 13 tot 15 uur. De zitdag is er enkel voor inwoners van onze gemeente die hulp nodig hebben bij het invullen van hun belastingbrief en bij wie dit niet via telefonische ondersteuning kan gebeuren.

Je kunt online een plekje reserveren op de zitdag in Kortemark. Klik daarvoor door op onderstaande groene knop. Wil je hulp bij het invullen van een aangifte voor meerdere personen - bijvoorbeeld omdat je feitelijk samenwonend bent - zorg dan dat je hier twee aparte afspraken voor maakt. Kom je niet beiden naar de afspraak, dan heb je een volmacht nodig van de andere persoon. Daarin geeft deze de toestemming dat jij in samenwerking met de medewerker zijn aangifte invult.

Als je er niet in slaagt om deze online boeking zelf uit te voeren, dan kan je contact opnemen met Linsey De Poorter van het Sociaal Huis op 051 57 55 73, zodat zij de afspraak voor jou kan inboeken.

Reservatie zitdag belastingaangifte


Contact informatie