Schenk eens iets weg aan een zwerfkat

5
jan
2022

Wist je dat de gemeente zich jaarlijks over ruim 100 zwerfkatten ontfermt? Dankzij onze tussenkomst zorgen we voor betere leefomstandigheden voor zowel volwassen katten als kittens. Als de buurt last heeft van zwerfkatten, dan komt de gemeente ter plaatse en zet een vangkooi. De volwassen katten worden dan naar de dierenarts gebracht om te laten steriliseren en nadien opnieuw uitgezet. Als het om kittens gaat, werkt de gemeente hiervoor samen met Cathz uit de Vladslostraat in Werken. Zij staan in voor alle verdere zorgen (vaccinatie, sterilisatie, chip) en het zoeken naar de geschikte adoptant.

Hoe kan je helpen?

Het is vooral in de eerste maand dat mamapoes en de kittens veel zorg nodig hebben, vaak met de gepaste producten. Klopt jouw hart ook op het juiste ritme? Doe een gift met producten die je bij Aveve in Handzame of Verthus in Edewalle vindt en drop ze in de donatiebox die er vlakbij staat opgesteld. De producten komen terecht bij Cathz en zo bij de dieren die er de grootste nood aan hebben. Ook in het recyclagepark staat er een dergelijke donatiebox.

Welke producten zijn nuttig?

Je doet Cathz het meest plezier met iets uit deze lijst:

  • Melkpoeder voor moederloze kittens
  • Kwalitatief kittenvoer, zowel nat als droog
  • Kattenzand op houtbasis voor de kittens
  • Mousse of korrels voor moederkatten met kittens
  • Kwalitatief voer voor volwassen katten, zowel nat als droog (geen blikken)
  • Klontervormend kattenzand voor volwassen katten
  • Mandjes en speelgoed zijn ook altijd welkom

Meer info

Meer info nodig? Neem gerust contact op via info@cathz.be. Zij zijn ook altijd op zoek naar opvanggezinnen, die kunnen helpen om katjes een tijdelijke, warme thuis te geven in afwachting van een definitieve oplossing en permanent onderkomen.


Contact informatie