Zwerfvuil ruimen als Mooimaker

Mooimakers is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. De OVAM is verantwoordelijk voor het afvalstoffen-, materialen- en bodemsaneringsbeleid in Vlaanderen. Fost Plus is verantwoordelijk voor de inzameling en recyclage van huishoudelijke verpakkingen in België. De lokale overheden zijn verantwoordelijk voor de openbare netheid en zijn verenigd in de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (vvsg).

Zelf Mooimaker worden?

mooimakerOnze gemeente mag best wel trots zijn op de ruime groep Mooimakers die onze buurten op regelmatige en vrijwillige basis vrij maken van zwerfvuil en sluikstort. Ook jij kan je als Mooimaker engageren, op het tempo dat voor jou haalbaar is. Want alle beetjes helpen.

Surf even naar deze pagina op Mooimakers.be om je te registreren, of laat iets van je horen bij onze gemeentelijke milieudienst. Bij hen kan je ook gratis materiaal ontlenen waarmee je aan de slag kan, zoals een grijper, handschoenen, een fluovestje en vuilniszakken. Denk ook al even na aan de straat of omgeving die je wilt 'claimen': zo maak je kenbaar dat jij best wel wilt instaan voor het periodieke opruimen van de bermen langs deze straat.mooimakers

Wat met volle zakken?

Op het einde van je inspanning hoef je niet nog eens extra te zeulen met (over)volle vuilniszakken naar het recyclagepark of naar je eigen woning. Zet ze ergens veilig en makkelijk terug te vinden langs de kant van de weg en breng de milieudienst op de hoogte. De technische dienst van de gemeente zorgt dan dat de zakken zo snel mogelijk worden opgehaald.


Contact informatie