Woonzorgcentrum en assistentiewoningen

WZC Blijvelde

Gemeente Kortemark, OCMW Kortemark en vzw Godtsvelde hebben op 1 januari 2015 vzw Blijvelde opgericht. Deze vzw beheert het woonzorgcentrum (WZC).

Het woonzorgcentrum richt zich tot valide, semi-valide, fysiek en/of psychisch zorgbehoevende personen vanaf 65 jaar uit Kortemark en omstreken die niet meer thuis kunnen wonen. Er is plaats voor 163 bewoners.

De medewerkers van WZC Blijvelde gaan steeds uit van ieders individuele wensen, ervaringen en eigenheid. De bewoners kunnen ook deelnemen aan huishoudelijke activiteiten, wat bijdraagt aan een warme sfeer door het sociaal contact met medebewoners, vrijwilligers en medewerkers van animatie. Ook de zorg- en verpleegkundigen staan altijd paraat om de bewoners te helpen en te ondersteunen.

De potentiële bewoner of familie van de bewoner kan een afspraak maken met de sociale dienst van het rusthuis om zich in te schrijven op de wachtlijst van het rusthuis. Als er een kamer vrij is, wordt de wachtlijst opgebeld en wordt er gekeken wie kan en wil opgenomen worden.

Voor meer info, klik hier.

Centrum voor Kortverblijf

Vzw Blijvelde heeft ook de mogelijkheid om mensen voor een korte periode tijdelijk op te vangen. Dit kan bijvoorbeeld voor een herstel na een ziekenhuisopname. Het woonzorgcentrum beschikt over een centrum voor kortverblijf met 10 kamers.

Voor meer info, klik hier.

Dagverzorgingscentrum De Creke

Dit dagverzorgingscentrum biedt hulp en ondersteuning aan zorgbehoevende ouderen die nood hebben aan bijkomende begeleiding en zorg. Het dagverzorgingscentrum kan een antwoord bieden op het zoeken naar sociale contacten en een zinvolle dagbesteding. Je kan één of meerdere dagen per week een bezoek brengen, van maandag tot en met vrijdag, van 9 tot 17 uur.

Meer info en contact? Neem dan contact op met Isabelle Dejaegher op 051 56 73 01 of via isabelle.dejaegher@blijvelde.be.

Assistentiewoningen

Mensen die 65 jaar of ouder zijn en nog voldoende in staat zijn hun eigen huishouden te organiseren (mits eventuele ondersteuning), kunnen terecht in een assistentiewoning of serviceflat van Residentie Jackie Louwaege of van Seniorie ’t Kouterhuys. Het is dus een woning waar je zelfstandig kunt wonen, maar waar er ook ondersteuning kan geboden worden vanuit thuiszorg of eventuele mantelzorg. De woning is aangepast aan je noden, zodat deze ruim toegankelijk is. Daarnaast kun je medebewoners ontmoeten in gemeenschappelijke ruimtes die daartoe voorzien zijn.

Lokaal Dienstencentrum De Wimperlinde

Het lokaal dienstencentrum De Wimperlinde richt zich in het bijzonder naar senioren en kwetsbare mensen, maar elke inwoner van Groot-Kortemark is er welkom!

Het lokaal dienstencentrum is een ontmoetingsplaats voor alle inwoners, waar tal van activiteiten doorgaan: lezingen, infosessies, cursussen, kaartnamiddagen, en noem maar op.

Daarnaast kun je in De Wimperlinde terecht voor volgende zaken:

  • Het nuttigen van een warme maaltijd
  • Medische pedicure en haarverzorging
  • Was- en droogmachine
  • Bad- en douchegelegenheid
  • Boodschappen en vervoer
  • Cafetariawerking
  • Voedingsadvies
  • Infoloket dementie
  • Seniorenloket

Voor meer info, klik hier.


Contact informatie