Speurtocht voor gezinnen met kinderen in De Krekemeersen

Gezinnen met kinderen van 5 tot 11 jaar kunnen de ludieke speurtocht 'De Gouden Zon in de Krekemeersen' ontdekken in het centrum van Kortemark.

Daarin is Kwebbeleend weer van de partij. Ze kwebbelde iets over een grote overstroming als we de gouden zon niet vinden. Moeten we onze laarzen aan of weten de bewoners van het park meer? Speurneuzen zoeken de parkbewoners als egel, kikker, vleermuis maar ook Mr Talpe en Mr Deprez, niet de beste vrienden. Families spelen hun spel en horen of ze iets kunnen vertellen in verband met de gouden zon? En wat heeft de burgemeester hier mee te maken?

speurtocht

Water speelt een hoofdrol in deze zoektocht. We volgen het, zoeken de stroomrichting, turen naar bewoners, vragen ons af of we het te veel of te weinig kunnen opslaan. En wat betekenen de keuzes uit het verleden voor vandaag en morgen?

Waar te koop?

De speurfolder kost 1 euro en vind je bij onze Dienst Toerisme in De Beuk (Torhoutstraat 9 in Kortemark) of in de provinciale bezoekerscentra De Blankaart en De Palingbeek, en online via de webshop van de Provincie West-Vlaanderen.

De 3 km lange tocht is een initiatief van Regionaal Landschap Westhoek, gemeente Kortemark en de provincie West-Vlaanderen, en kadert in een ruimere reeks leuke speurtochten in onze provincie. Je vindt ze allemaal hier terug.


Contact informatie