Recyclagepark (containerpark)

Locatie

Het recyclagepark van Kortemark bevindt zich in Den Triangel 11. De toegangsweg bevindt zich langs de Staatsbaan, tegenover de ambachtelijke zone De Voshoek.

Locatie recyclagepark

Kom op het recyclagepark met een voertuig (met aanhangwagen) van maximaal 9 meter. Combinaties die langer zijn, kunnen niet tussen de weegbrug en kunnen bijgevolg niet binnen.

Openingsuren

Voor de openingsuren, zie bij contactgegevens. Houd er rekening mee dat je het recyclagepark tot maximaal een kwartier voor sluitingstijd kunt oprijden. Vanaf 15 minuten voor sluitingstijd gaat de toegangsbareel dus niet meer omhoog.

Webcam

Hier kan je nagaan hoe lang de eventuele wachtrij aan de ingang van het park momenteel is. Dit beeld wordt elke twee minuten vernieuwd.

Diftarsysteem

Op het recyclagepark wordt het diftarsysteem toegepast. Afhankelijk van de afvalsoort en de aangebrachte hoeveelheid betaal je al dan niet een kostprijs. Bij elk bezoek op het recyclagepark heb je je identiteitskaart nodig. Klik door naar het filmpje van MIROM voor meer uitleg.

Badge aanvragen

Wie niet gedomicilieerd is in Kortemark, maar in Kortemark naar het recyclagepark wil gaan zoals toekomstige inwoners, eigenaars van tweede verblijven en eigenaars in de gemeente, maar niet wonend in de gemeente, heeft een badge nodig om toegang te krijgen op het recyclagepark.

KMO’s, zelfstandigen, scholen, verenigingen en rusthuizen kunnen nu ook met hun bedrijfsafval op het recyclagepark terecht. Wie bedrijfsafval wil brengen, moet vooraf een badge aanvragen.

Vraag hier je badge aan.

Asbest

Vooraleer je met je asbest naar het recyclagepark komt, moet je zorgen dat dit correct is verpakt, zodat het in veilige omstandigheden kan worden aangeleverd. De daartoe bestemde zakken kan je op voorhand aankopen op het recyclagepark, om het asbest dan thuis te verpakken, of via de website van afvalintercommunale MIROM.

Bel voor je asbest aanbrengt altijd eerst naar het recyclagepark. Alle handelingen aan asbest (zoals transport en verladen) brengen een zeker gezondheidsrisico met zich mee voor de behandelaar en de omgeving. Door vooraf te bellen, vermijd je tevergeefse transporten en dus onnodige gezondheidsrisico’s.

 


Contact informatie