Gemeente Kortemark

Speelpleinwerking 't Wrikkelgat 2021

TIP: Wil je weten welke vakantiekampen je kinderen dit jaar zoal kunnen beleven in onze gemeente? Kijk dan zeker even op www.kortemark.be/vakantiekampen !

Algemene info 
 • Speelpleinwerking van 1 juli tot en met 27 augustus
 • Leeftijdsgrenzen: 4-12 jaar (max. 6de leerjaar)
 • Minimumleeftijd: jaar dat kinderen 4 jaar worden mits voldoende zelfstandigheid en proper zijn
 • Prijs: 5 euro per dag. Voor de opvanguren (6.30-8.00 en 17.00-18.30) dient er extra betaald te worden, hiervoor wordt 0,50 euro per begonnen half uur aangerekend.
 • Wil je weten hoe het er bij ons aan toe gaat op het speelplein? Foto’s, knotsgekke filmpjes en updates per week, kan je op onze Facebookpagina terugvinden.
Inschrijven?
 • Omdat we willen openstaan voor iedereen moet er niet vooraf ingeschreven worden. Er zullen steeds voldoende plaatsen zijn voor iedereen die wil inschrijven.
 • We vragen wel om vooraf ons infoformulier in te vullen, zodat we zeker zijn dat alle gegevens up to date zijn.
Openingsuren

6.30- 9 uur: Vooropvang speelplein                             

9 - 12 uur: activiteiten

12 uur - 12.10 uur: ophaalmoment middag

Middagpauze op de locatie zelf

13.15 uur - 13.30 uur: kinderen brengen

16 uur: einde activiteit/start avondopvang

17 uur - 18.30 uur: na opvang speelplein

Kinderen buiten deze uren ophalen of brengen kan niet. Indien dit toch nodig is omwille van een doktersbezoek, logopedie, … dien je dit vooraf af te spreken met de animatoren.

Locaties

De kleuters, geboren in 2015 tot en met 2017, worden door de speelpleinwerking apart opgevangen in het gebouw van de buitenschoolse kinderopvang Okiedokie in de Ichtegemstraat 15. De kinderen van 7 tot en met 12 jaar kunnen ravotten in OC De Kouter in de Ichtegemstraat 2A.

Kledij

De kinderen spelen zo veel mogelijk buiten. Voorzie dus kleren die vuil mogen worden, en voorts ook stevige schoenen en een pet en zonnebril bij zonnig weer. Geef ze een regenjas of een trui mee bij slechter weer. Zorg dat alle kledij genaamtekend is en controleer regelmatig de verloren voorwerpen bij het ophalen van de kinderen.

Eten en drinken

Doorheen de dag kunnen de kinderen altijd water nemen, voorzie hiervoor wel een genaamtekende drinkfles. Probeer frisdrank en fruitsapjes te beperken, energiedranken zijn sowieso niet toegelaten.

Over de middag eten de kinderen hun lunchpakket op in hun groep. Om de afvalberg kleiner te houden, vragen we om het eten mee te geven in een boterhamdoos en geen gebruik te maken van aluminium- en plasticfolie.

Een tussendoortje kan zeker ook, maar voorkom problemen en lekken in de rugzak. Geef dus geen versnaperingen mee die erg plakkerig zijn of makkelijk kunnen uitlopen.

Tijdens de voormiddag krijgen de kinderen een drankje van het speelplein, in de namiddag voorzien we een vieruurtje.

Medisch
 • Om op de hoogte te zijn van de medische toestand van je kinderen vragen we om onze medische fiche in te vullen, die mee opgenomen is in het e-formulier.
 • Bij verdere vragen of twijfel, vraag raad aan je huisarts en neem contact op met de jeugddienst.
 • Indien uw kind ziek is, kan het niet naar de speelpleinwerking komen. Indien kinderen ziek worden tijdens de werking worden ze apart geplaatst en bellen we iemand om ze op te halen. Vul dus zeker alle contactgegevens goed in.
Voorzorgsmaatregelen Corona
 • Hou bij het brengen en ophalen van de kinderen voldoende afstand. We hanteren aparte in- en uitgangen bij de verschillende bubbels.
 • Ook wij proberen alle hygiënemaatregelen zo goed mogelijk toe te passen: handen wassen voor en na elke activiteit, voor en na de maaltijd, bij thuiskomst, bij niezen en na elk toiletbezoek.
 • Vul het infoformulier goed en volledig in, zodat we weten wie overdag bereikbaar is. We willen zeker zijn dat iemand je kind kan ophalen wanneer het ziek zou worden.
Contactgegevens speelpleinwerking

Algemene info en hulp bij het inschrijven: reservaties@kortemark.be | 051 56 61 08

 • Opening nieuw speelplein Edewalle 21.08.2015
 • Speeldorp 2015! 30.05.2015
Toon alles