Gemeente Kortemark

PWA

Het Plaatselijk Werkgelegenheids Agentschap biedt de mogelijkheid aan langdurig werkzoekenden en personen die het bestaansminimum genieten om allerlei klussen en karweien uit te voeren die niet in het reguliere arbeidscircuit worden uitgevoerd.

Privépersonen kunnen beroep doen op het PWA voor kleine klusjes, poetsen van grafzerken, tuinwerk, kinderoppas, boodschappen, administratieve hulp, ...

Daarnaast kunnen lokale overheden, onderwijsinstellingen, vzw's, andere niet-commerciële verenigingen en land- en tuinbouwbedrijven hulp krijgen voor allerlei activiteiten. Zo doet de gemeente reeds enkele jaren een beroep op PWA-werknemers in die de busbegeleiding verzorgen op de schoolbus van de scholen in onze gemeente.

De betaling van de PWA-werknemer gebeurt met PWA-cheques. Deze cheques kunnen besteld worden voor 7.20 € per stuk via Accor na inschrijving in het PWA-kantoor.

Met één cheque kan je één arbeidsuur betalen.

Mensen die weduwe, invalide, gepensioneerd of wezen zijn (W.I.G.W.), , kunnen cheques aankopen bij de PWA voor de prijs van 6,20 euro per stuk. Ook land- en tuinbouwers betalen 6,20 euro, maar dienen deze te bestellen via Accor.

Het inschrijvingsgeld bedraagt jaarlijks voor iedereen 7 euro.

Wist je overigens dat je op het PWA-kantoor ook terecht kan voor informatie over federale tewerkstellingsmaatregelen (vb. Activa-plan) en voor de aanvraag van allerlei tewerkstellings-attesten en formulieren(denk aan: werkkaart, startbaankaart,…)?

Voor meer informatie:
Accor Services: T: 02 678 28 79 of met het PWA-kantoor: T: 051 57 51 39.

Contactgegevens dienst

PWA

Sportcentrum De Kouter / sporthal

Ichtegemstraat 2A

8610 Kortemark

Tel. 051 57 51 39
medewerkers

Openingstijden dienst

Zitdag: woensdag van 9 tot 12 u. en van 14 tot 16 u.

 

 

Relevante informatie