Gemeente Kortemark

Stress voor het Covid Safe Ticket? Wij helpen je graag!

Tegenwoordig heb je voor het bijwonen van heel wat activiteiten een 'covid safe ticket' (of in de volksmond 'coronapas') nodig. De overheid stimuleert iedereen om die digitaal op de eigen smartphone te zetten. We begrijpen dat dit voor heel wat inwoners niet altijd even gemakkelijk is.

Daarom geven we de mogelijkheid om jouw Covid Safe Ticket gratis op te vragen en af te drukken. Dit kan zonder afspraak aangevraagd worden via het onthaal in De Roende (Hospitaalstraat 31 in Kortemark), van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur. Breng wel je identiteitskaart en pincode mee. Een medewerker zorgt voor de nodige begeleiding.

Als je je pincode niet meer kent, kun je contact opnemen met Dienst Burgerzaken (051 57 51 31) om een nieuwe code aan te vragen. Je kunt ook online een nieuwe pincode aanvragen via www.ibz.rrn.fgov.be/nl/identiteitsdocumenten/eid/aanvraag-pincode.

Heb je nog vragen of is er iets niet duidelijk? Neem dan contact op met het onthaal van De Roende via 051 575 575.

Wanneer heb je recht op een Covid Safe Ticket?

Je kunt een COVID Safe Ticket verkrijgen als je:

  • Ofwel minstens 2 weken volledig gevaccineerd bent;
  • Of een negatieve PCR-test hebt, die maximum 2 dagen voordien werd afgenomen;
  • Of een negatieve antigeentest hebt, die maximum 1 dag voordien werd afgenomen;
  • Of niet langer dan 6 maand geleden positief testte op corona.

Dit COVID Safe Ticket is dus je toegangskaart voor heel wat evenementen of om op reis te kunnen gaan. Op die manier kunnen alle activiteiten in de meest veilige omstandigheden plaatsvinden.

Ook per post kan

Je kunt het vaccinatiecertificaat ook gratis per post laten opsturen. Dan heb je het op papier, maar natuurlijk niet digitaal op je telefoon. Een gratis papieren versie aanvragen kan telefonisch bij de Vlaamse helpdesk COVID-certificaten op 078 78 78 50. Houd je rijksregisternummer of BIS-nummer bij de hand. Dat vind je terug op de achterkant van jouw identiteitskaart.

op 08 oktober
Nieuwsoverzicht
covid safe ticket