Gemeente Kortemark

World Cleanup Day vanuit Handzame op zaterdag 18 september

Op zaterdag 18 september, tijdens World Cleanup Day, ruimen vrijwilligers ook dit jaar in meer dan 150 landen zwerfvuil op. Mooimakers ondersteunt deze actie door een platform aan te bieden waar vrijwilligers, lokale besturen en organisaties hun acties voor World Cleanup Day van 13 tot 26 september kunnen registreren. Al deze geregistreerde inspanningen worden meegenomen in het wereldwijde resultaat.

Dit jaar vanuit Handzame

De gemeentelijke milieudienst en vzw Green Forward slaan ook dit jaar weer de handen in mekaar voor de organisatie van de plaatselijke opruimactie. Al wie wil helpen, is van 8 tot 20 uur welkom aan de Gildezaal in Handzame (achter Hansam) om er grijpers en de nodige vuilniszakken op te halen. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Je gaat in groep, met het gezin of solo opruimen en kunt de zakken met het ingezamelde zwerfvuil nadien kwijt in een grote container bij de Gildezaal. Of je laat ze ter plaatse achter langs de kant van de weg en geeft de juiste locatie door aan de organisatoren, zodat zij de zakken kunnen ophalen.

De deelnemers krijgen van vzw Green Forward bij terugkomst van hun tocht nog een kleine attentie. Bij de Gildezaal voorziet Green Forward ook een bar waar je iets kunt drinken, van een kom soep kunt genieten of een klein hapje kunt eten om hun werking te steunen.

op 15 september
Nieuwsoverzicht
world cleanup day