Gemeente Kortemark

Groepsaankoop hagen en bomen tot 15 oktober

De 5 regionale landschappen van Vlaams-Brabant, Regionaal Landschap Meetjesland en Regionaal Landschap Westhoek organiseren een samenaankoop van inheemse hagen, heggen, houtkanten en hoogstam(fruit)bomen voor je tuin. Je krijgt zo de kans om aan interessante prijzen plantgoed te bestellen.

De bestelperiode loopt nog tot 15 oktober en gebeurt via www.behaagjetuin.be. Het bestelde én vooraf betaalde plantgoed kan je in eigen gemeente afhalen op zaterdag 18 december.

Aanbod

Je kan plantgoedpakketten bestellen voor een mooie gemengde haag, heg of houtkant langs je tuin. Blozende appels uit je eigen hoogstamboomgaard? Dat kan ook! Zo wordt je tuin met deze streekeigen soorten aantrekkelijk voor vogels, bijen en vlinders. Zelf kan je ook volop genieten van de bloesems en het fruit.

Daarnaast worden ook inheemse hoogstambomen en wilgenpoten aangeboden. Je vindt ook wilde kamperfoelie en de wilde bosrank die als klimplant ook de minder grote tuin kunnen opfleuren. Een tegeltuintje tegen je gevel volstaat.

Zin om je tuin op een natuurlijke manier speelvriendelijker te maken? Bestel dan de bundels wilgentakken waarmee je voor  kinderen een levende groene speelhut of andere levende wilgenconstructies kan bouwen…

Of ga voor klimaatbomen: deze bomen verdragen periodes van droogte en geven veel schaduw. Ideaal als je van je tuin een koele oase wil maken tijdens een hete en droge zomer.

In bijlage kan je een flyer terugvinden waarin het volledige aanbod staat opgelijst.

Infosessie op 5 oktober

Wil je meer ondersteuning en advies, dan kan je terecht bij Regionaal Landschap Westhoek via info@rlwesthoek.be. Ook de gemeentelijke milieudienst kan je wegwijs maken. In augustus, september en oktober organiseren ze op 5 plekken in de Westhoek een infosessie/workshop ‘Boom zoekt Tuin’. In Kortemark zal dat op 5 oktober zijn. Meer info op www.rlwesthoek.be.

op 25 augustus
Nieuwsoverzicht