Gemeente Kortemark

Gemeenteraad keurt invoering fietsstraten goed

Koning Auto zal in Kortemark binnenkort hier en daar moeten zwichten voor de fiets, want de gemeenteraad keurde maandagavond 28 juni de invoering van een stuk fietsstraat goed in zeven straten.

In Kortemark gaat het in het centrum om een stuk van de Torhoutstraat en de Handzamestraat, de Processiestraat en de Hospitaalstraat, en voorts ook nog een stuk van de Ieperstraat op Kortemark-Elle. In Handzame wordt een stukje van de Kronevoordestraat een fietsstraat, in Edewalle gaat het om een stuk van de P.D. Vanhautestraat.

Grote fietspictogrammen

In een fietsstraat mag je met de auto of andere motorvoertuigen geen fietsers inhalen. Je mag met de auto een fietsstraat inrijden, maar je mag er niet sneller rijden dan 30 km per uur. Fietsers moeten zich uiteraard ook aan de regels houden: ze mogen de hele breedte van de rijbaan gebruiken voor zover deze enkel opengesteld is in hun rijrichting, en de helft van de breedte langs de rechterzijde als de rijbaan is opengesteld in beide richtingen.

Een fietsstraat is ingericht als een fietsroute en is herkenbaar aan een groot fietspictogram op het wegdek, en aangepaste verkeersborden. De nodige aanpassingen zullen dus nog moeten gebeuren vooraleer de fietsstraten ook effectief in voege zijn. Bedoeling is om zeker bij het begin van het nieuwe schooljaar met de fietsstraten van start te kunnen gaan.

Concreet

In de Handzamestraat komt er een fietsstraat tussen huisnummer 67 en de Stationsstraat, in de Torhoutstraat tussen huisnummer 21 en de Markt, in de Processiestraat tussen het einde van het dubbelrichtingsfietspad en de Torhoutstraat, in de Hospitaalstraat over de volledige lengte, in de Ieperstraat tussen de Gitsstraat en huisnummer 54, in de Kronevoordestraat van aan het kruispunt met de Staatsbaan tot aan de Handzamevaart, en in de P.D. Vanhautestraat tussen de Koekelarestraat en huisnummer 22.

op 29 juni
Nieuwsoverzicht
fietsstraat