Gemeente Kortemark

Steek onze gemeente in de regenboogkleuren

Op maandag 17 mei is er weer IDAHOT, de internationale dag tegen homofobie en transfobie. Deze internationale themadag krijgt jaar na jaar meer uitstraling en heel wat steden en gemeentes, waaronder ook Kortemark, hijsen ter ere daarvan de regenboogvlag.

Dit jaar willen we vanuit Kortemark graag nog een stapje verder gaan en de regenboogkleuren meer dan ooit in het straatbeeld laten opduiken. Er werden al enkele acties uitgedokterd en voor één van die acties hebben we ook jullie hulp nodig: we zoeken mensen die willen meehelpen aan onze Grote Breiactie!

Gif mo sjette

Bedoeling is dat er stroken van ongeveer 15 cm breed en 50 cm lang worden gebreid, met rode, oranje, gele, groene, blauwe of paarse wol. Die stroken kunnen afgegeven worden in stationshub De Stoasje, waar de medewerkers de stroken tot – hopelijk meterslange – sjaals zullen verwerken. Die sjaals bevestigen we dan massaal rond bomen, elektriciteitspalen, zitbankjes en ander straatmeubilair.

Wie met eigen wol in één van de regenboogkleuren aan de slag wil, mag dat uiteraard. Goed om te weten is dat Gemeente Kortemark hiervoor ook gratis breiwol voorziet. Die kan je op afspraak ophalen in De Stoasje (stationsgebouw Kortemark) op dinsdag, donderdag en vrijdag, telkens tussen 10 en 12 en tussen 14 en 16 uur. Maak een afspraak via stationshub@kortemark.be of bel 051 575 576. Het Sociaal Huis coördineert deze Grote Breiactie.

Nog een tweede leven?

Alle regenboogsjaals zullen vanaf dinsdag 11 mei worden opgehangen en in de loop van juni terug worden verwijderd. En wat meer is: de sjaals die nog in goeie staat zijn, worden nadien bijgewerkt tot échte sjaals die aan kansarmen, vluchtelingen en andere goede doelen geschonken zullen worden. Zo krijgen ze nog een tweede leven!

op 12 april
Nieuwsoverzicht
regenboom