Gemeente Kortemark

Vaccinatiecentra van Gistel en Torhout stappen in op Qvax reservelijst

De vaccinatiecentra van Eerstelijnszone Houtland en Polder schakelen over op de Qvax-reservelijst, de elektronische reservelijst van de federale overheid.

Omdat sommige mensen niet komen opdagen voor hun geplande vaccinatie of omdat er door andere omstandigheden opeens nog vaccins beschikbaar zijn in de vaccinatiecentra, werd er door de federale overheid een algemene elektronische reservelijst in het leven geroepen: Qvax. Via Qvax kun je online aangeven op welke momenten je beschikbaar bent om snel te worden opgeroepen.
 
Via dit systeem kan het vaccinatiecentrum vrijgekomen vaccinatieplaatsen snel doorgeven aan mensen die de hoogste prioriteit hebben. Hierbij wordt steeds de volgorde gerespecteerd die werd vastgelegd door de federale overheid.

Hoe werkt QVAX?

  1. Surf naar http://www.qvax.be/. Opgelet: heb je al een uitnodiging ontvangen? Schrijf je dan niet in op de reservelijst, maar bevestig of wijzig de afspraken op jouw uitnodiging. 
  2. Duid aan op welke dagen en uren je beschikbaar bent om snel naar het vaccinatiecentrum te komen. Je engageert je dat je daadwerkelijk beschikbaar bent op die momenten.
  3. Je wordt opgeroepen via sms en/of e-mail. Bevestig de afspraak snel en ga dan pas naar het vaccinatiecentrum. Als je niet op tijd reageert, heb je jouw kans gemist en wordt de volgende persoon op de reservelijst opgeroepen. Jouw inschrijving op de reservelijst vervalt dan.

Meer info over het vaccineren in Torhout?

Alle informatie rond het vaccinatiecentrum in De Mast in Torhout kan je nalezen op www.kortemark.be/vaccineren.

op 18 maart
Nieuwsoverzicht