Gemeente Kortemark

Ruimere terrassen voor horeca ook weer mogelijk in 2021

Volgens het ‘buitenplan’, dat het Overlegcomité op vrijdag 5 maart voorstelde, zou de horeca vanaf mei weer kunnen opstarten. Na vele maanden van tandengeknars en nagelbijten moet dat nieuws, hoewel nog niet voor meteen, voor onze horeca-uitbaters als muziek in de oren klinken.

De gemeente Kortemark wil hen graag ondersteunen bij die heropstart, zodat het hopelijk een vliegende start kan worden. Daarom besliste het schepencollege om voor de rest van 2021 ruimere terrassen toe te laten, zoals dat ook al gebeurde tijdens de versoepelingen in de zomer van 2020. Hierbij moet uiteraard wel altijd rekening gehouden worden met een verplichte doorgang voor voetgangers van 1,5 meter, net als met alle algemene richtlijnen die op dat moment zullen gelden voor de horeca.

Uitbaters van een horecazaak die zelf ook graag een ruimer terras voorzien, kunnen vanaf nu dit aanvraagformulier invullen. Onze diensten schatten vervolgens in wat mogelijk is, zodat iedereen tijdig weet wat al dan niet kan en mag.

Voor vragen kan men terecht bij de mobiliteitsdienst via mobiliteit@kortemark.be of telefonisch op 051 57 51 34.

op 10 maart
Nieuwsoverzicht
terras