Gemeente Kortemark

Kies voor goedkopere groene stroom en gas

De provincie West-Vlaanderen organiseert voor het tiende jaar op rij een groepsaankoop groene stroom en gas. Inschrijven is gratis en vrijblijvend.

Iedereen met een leveringsadres in Vlaanderen kan deelnemen. Je kiest zelf of je voor elektriciteit en/of gas inschrijft. Ook ondernemers en verenigingen met een professioneel contract en een jaarlijks gemeten meter kunnen meedoen. Hou er wel rekening mee dat je verbruik maximaal 50.000 kWh mag zijn voor elektriciteit en 100.000 kWh voor gas.

Procedure

Op 10 februari 2021 organiseert de provincie een veiling waarop energieleveranciers hun beste bod kunnen uitbrengen voor een 1-jarig energiecontract voor elektriciteit en/of gas. De leverancier met het voordeligste bod mag de deelnemers van de groepsaankoop een energiecontract aanbieden.

Op 26 februari 2021 krijg je een persoonlijk voorstel van de winnende leverancier. Je ziet meteen hoeveel je kan besparen. Aanvaard je het aanbod? Dan zorgt de provincie voor een vlotte overstap. Jij hoeft hier zelf niets voor te doen.

Begeleiding en inschrijvingen

De provincie zorgt voor begeleiding vanaf de inschrijving tot en met de overstap naar het voordelige groepsaankoopcontract. Ook het opzeggen van je huidige energiecontract wordt volledig voor jou geregeld.

Vrijblijvend inschrijven kan nog tot en met 9 februari 2021 via de website www.west-vlaanderen.be/besparen. Neem je jaarlijkse afrekening voor elektriciteit en/of gas bij de hand en schrijf je online in of bel 0800 18 711. Dit kan elke werkdag van 8.30 tot 18 uur.

Heb je geen toegang tot internet? Dan helpt WoonWinkel West je graag verder op afspraak in het Sociaal Huis (Hospitaalstraat 31). Je kunt ook telefonisch een afspraak maken via 051 51 93 53.

op 10 december
Nieuwsoverzicht
groepsaankoop groene stroom