Gemeente Kortemark

Nieuwe coronarichtlijnen vanaf maandag 19 oktober

Het Overlegcomité heeft vrijdag 16 oktober enkele nieuwe maatregelen getroffen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Je vindt ze hieronder samengevat. Deze richtlijnen gaan in vanaf maandag 19 oktober.

  • Knuffelcontacten (nauwe contacten) worden beperkt tot max. 1 persoon
  • Privésamenkomsten worden beperkt tot 4 dezelfde personen per twee weken.
  • Samenscholingen op openbaar domein worden beperkt tot maximaal 4 personen.
  • Telewerk wordt de regel, voor functies die zich ertoe lenen met respect voor de continuïteit van de bedrijfsvoering, activiteiten en dienstverlening.
  • Markten en kleine kermissen blijven open, maar het nuttigen van drank en voeding wordt verboden. Rommelmarkten, brocantes en kleine kerstmarkten zijn verboden.
  • Cafés en restaurants worden gesloten, ook jeugdhuizen vallen hieronder. Dit geldt voor een periode van vier weken en wordt geëvalueerd na twee weken. Afhalen van maaltijden blijft mogelijk tot 22 uur. Recepties en banketten verzorgd door een professionele catering/traiteur onderneming zijn verboden, behalve in hotels voor de verblijvende gasten en koffietafel bij uitvaarten (max. 40 personen).
  • Nachtwinkels moeten sluiten om 22 uur. Er is een verbod op alcoholverkoop vanaf 20 uur.
  • Verbod om zich op de openbare ruimte te begeven tussen middernacht en 5 uur, behalve voor essentiële, niet-uitstelbare verplaatsingen, zoals onder meer dringende medische redenen, professionele verplaatsingen en woon-werkverkeer.
  • Voor indoor activiteiten blijven de bestaande protocollen gelden tot aan de evaluatie op 23 oktober. Er komt een verbod op de verkoop van drank en voeding.
  • Sportwedstrijden: compartimenten worden gehalveerd van 400 naar 200 toeschouwers (professioneel) of enkel met leden van hetzelfde huishouden (amateurs). Kantines en drankgelegenheden worden gesloten.

De maatregelen gaan in op 19 oktober en gelden voor één maand, waarna een evaluatie volgt.

Meer info over de aangepaste maatregelen: https://crisiscentrum.be/nl/news/crisisbeheer/covid-19-alarmniveau-4-gaat-strengere-regels-vanaf-maandag-19-oktober

Hulp nodig? Contacteer het coronaloket

Hakt corona er bij jou stevig in? Heb je het daardoor financieel lastig? Is het moeilijk om het psychologisch te blijven dragen? Heeft corona een grote impact op je gezin? Aarzel dan niet om ons coronaloket te contacteren. We doen er alles aan om je op welke manier dan ook te ondersteunen.

Het coronaloket vind je in De Roende in de Hospitaalstraat 31 in Kortemark, al werken we door de strengere maatregelen opnieuw op afspraak. Maar je kunt ook mailen naar coronaloket@kortemark.be of ons telefonisch bereiken op 051 56 81 21.

Download Coronalert in de app store

Coronalert is een gratis en eenvoudig te gebruiken mobiele app om samen corona te verslaan. De app waarschuwt je als je in nauw contact bent geweest met iemand die positief heeft getest op het coronavirus.

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de app downloaden en gebruiken. Nodig daarom vrienden en familie uit om de app te installeren. De app respecteert je privacy en weet niet wie je bent. 

Laat je een coronatest afnemen? Dan kan je het resultaat direct op je smartphone ontvangen.

Alle informatie, vragen en antwoorden kan je vinden op www.coronalert.be 

op 17 oktober
Nieuwsoverzicht
coronavirus