Gemeente Kortemark

VACATURE Maatschappelijk werker/Opbouwwerker

De Gemeente Kortemark is op zoek naar een maatschappelijk werker/opbouwwerker.

Jouw profiel

Ben jij op zoek naar een job met grote maatschappelijke waarde? Leg je vlot en op een spontane wijze contact met mensen die zich in een kwetsbare situatie bevinden? Ben je een pro in het opbouwen van netwerken en kom je hiervoor graag 'uit je kot'? Dan is de job van opbouwwerker misschien wel iets voor jou!

We zijn op zoek naar een opbouwwerker die in relatie treedt met onze inwoners, meer specifiek met kwetsbare doelgroepen. De focus ligt op het versterken van netwerken binnen de eigen leefomgeving, maar je zet ook in op het maken van positieve bindingen met maatschappelijke voorzieningen. Je neemt hierbij een proactieve houding aan; je wacht niet af maar stapt zelf af op je doel(groep). Je gaat actief aan de slag met eventuele hulpvragen van de mensen, maar je hebt ook oog voor rechtenuitputting en toeleiding naar specifieke organisaties.

Je gaat in dialoog met het lokaal bestuur, het Sociaal Huis of andere lokale organisaties om signalen aan te kaarten. Op deze manier proberen we de lokale dienstverlening beter af te stemmen op de noden van maatschappelijk kwetsbare groepen en onderbescherming tegen te gaan.

Selectievoorwaarden

Om in aanmerking te komen voor deze job, beschik je over het diploma van bachelor in het sociaal-agogisch werk met de titel van maatschappelijk assistent (of een daarmee gelijkgesteld diploma) of van bachelor in de verpleegkunde, afstudeerrichting sociale verpleegkunde (of een daarmee gelijkgesteld diploma).

De kandidaten met een van de volgende oude diploma’s van vóór de invoering van de bamastructuur komen ook in aanmerking:

1°        het diploma van maatschappelijk assistent, zoals dat destijds is afgeleverd in het sociaal hoger onderwijs van het korte type (hokt) of het hoger onderwijs van één cyclus (ho1C) studiegebied sociaal agogisch werk, of de buitenlandse diploma’s die gelijkwaardig zijn verklaard met een diploma van maatschappelijk assistent;

2°        het diploma van gegradueerde verpleger, gespecialiseerd in gemeenschapsgezondheid;

3°        het diploma van sociale verpleegkunde met als titel gegradueerde in de sociale verpleegkunde, dat behoort tot het vroegere paramedisch hoger onderwijs van het korte type. Dat was een langer lopende opleiding met een specialisatie, gespreid over vier studiejaren.

Je dient ook te slagen voor een selectieprocedure.

Ons aanbod

Wij bieden een voltijds contract van onbepaalde duur op niveau B1-B3, met een werfreserve van drie jaar. Je hebt recht op minstens 30 vakantiedagen, een uitgebreide hospitalisatieverzekering en maaltijdcheques van 8 euro. Wie met de fiets naar het werk komt, krijgt een vergoeding van 24 cent per kilometer.

Raadpleeg de functieomschrijving in bijlage om na te gaan of deze job misschien wel op jouw lijf geschreven is.

Solliciteren?

Wil je graag solliciteren voor deze vacante betrekking, stuur dan tegen ten laatste maandag 16 november je kandidatuur, vergezeld van je cv, een kopie van je diploma en een uittreksel uit het strafregister (model 1, niet ouder dan 3 maanden) naar het Vast Bureau, Stationsstraat 68, 8610 Kortemark of mail naar personeel@kortemark.be.

op 08 oktober
Nieuwsoverzicht