Gemeente Kortemark

VACATURE Administratief medewerker financiële dienst

De gemeente Kortemark is op zoek naar een administratief medewerker voor de financiële dienst.

Jouw profiel

Anja, Melissa, Sanne en Hans kijken uit naar een administratieve duizendpoot om hun ploeg te vervoegen. Wij zoeken een extraverte medewerker die van aanpakken weet en op termijn zelfstandig kan werken.

Een specifieke voorkennis is niet echt vereist. Alles wordt on-the-job aangeleerd en de nodige opleidingen kunnen altijd gevolgd worden. Met een dosis gezond verstand, werklust en een fijn gevoel voor humor kom je al een heel eind. Mocht je excelleren in Excel, dan heb je een heel klein stapje voor. Zo niet kun je nog altijd Excel leren.

In deze functie laten we je kennismaken met alle facetten van het financieel beheer binnen het lokaal bestuur (gemeente en OCMW): van debiteurenbeheer over het inboeken van facturen tot het bieden van ondersteuning bij rapportering.

Je komt terecht in een fijne en loyale groep!

Selectievoorwaarden

Om in aanmerking te komen voor deze functie dien je te beschikken over een diploma hoger secundair onderwijs en moet je slagen voor een selectieprocedure.

Ons aanbod

Wij bieden een voltijds contract van onbepaalde duur op niveau C1-C3, met een werfreserve van drie jaar.

Je hebt recht op minstens 30 vakantiedagen, een uitgebreide hospitalisatieverzekering en maaltijdcheques van 8 euro. Wie met de fiets naar het werk komt, krijgt een vergoeding van 24 cent per kilometer.

Raadpleeg de functieomschrijving in bijlage om na te gaan of deze job misschien wel op jouw lijf geschreven is.

Solliciteren?

Wil je graag solliciteren voor deze vacante betrekking, stuur dan tegen ten laatste vrijdag 30 oktober je kandidatuur, vergezeld van je cv, een kopie van je diploma en een uittreksel uit het strafregister (model 1, niet ouder dan 3 maanden) naar het College van Burgemeester en Schepenen, Stationsstraat 68, 8610 Kortemark of mail naar personeel@kortemark.be.

op 08 oktober
Nieuwsoverzicht