Gemeente Kortemark

Actie 'rookmelders' in samenwerking met Oscare vzw

Sinds 1 januari 2020 is een rookmelder verplicht in elke bouwlaag van je woning. Het volstaat dus niet om er eentje in je slaapkamer op de eerste verdieping te hebben, maar er moet er ook minstens één op het gelijkvloers hangen, en zelfs in de kelder en op de zolder. Toch heeft nog niet elk huisgezin hier al werk van gemaakt. Ook in Kortemark zijn heel wat woningen nog niet, of onvoldoende, voorzien van rookmelders.

Daarom organiseert Gemeente Kortemark nu een grootschalige aankoop en verdeling van dergelijke rookmelders. We doen daarvoor een beroep op de expertise van Oscare vzw, een nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens, dat al heel wat ervaring heeft in de distributie van uitstekende, officieel gekeurde rookmelders.

Voorintekenen tot en met 30 november

Tot en met 30 november kan elke inwoner daarom voorintekenen voor de bestelling van x-aantal toestellen aan 15 euro per stuk. In de loop van december krijgt iedereen dan bericht dat hij of zij de gevraagde aantallen mag gaan afhalen bij het onthaal in De Roende, Hospitaalstraat 31 in Kortemark. Je betaalt er ter plaatse, dat kan bij voorkeur contactloos met de bankkaart.

Je eigen toestellen aanvragen doe je via dit invulformulier.

op 18 september
Nieuwsoverzicht
rookmelders