Gemeente Kortemark

Grotere evenementen in Kortemark alvast tot en met 11 augustus verboden

Het aantal coronabesmettingen in onze gemeente blijft stijgen. In de laatste zeven dagen kwamen er 12 nieuwe besmettingen bij. Extra maatregelen dringen zich op, willen we samen een tweede golf alsnog de kop kunnen indrukken. Grotere evenementen worden alvast tot en met dinsdag 11 augustus verboden.

De gemeentelijke crisiscel zal nauwgezet de op til zijnde activiteiten en evenementen doornemen en er de mogelijke risico’s van inschatten. Alle betrokken organisaties worden vervolgens ingelicht of hun activiteit nog kan doorgaan. Het gaat om evenementen en activiteiten tot en met dinsdag 11 augustus. Uiteraard volgt er in de komende weken een nieuwe evaluatie op basis van actuele cijfergegevens, zodat de juiste beslissingen kunnen worden genomen over een eventuele verlenging van het verbod voor evenementen en activiteiten nĂ¡ 11 augustus.

Doe niet te zot

De inwoners worden opgeroepen om de richtlijnen rond hygiëne en afstand plichtbewust te blijven respecteren en ‘niet te zot te doen’ wanneer men niet in zijn kot blijft. Te soepel omgaan met de maatregelen door sommigen zorgt er nu immers voor dat de inspanningen van de overgrote meerderheid teniet worden gedaan én dat verenigingen en organisaties met de beste bedoelingen en een perfecte ‘corona-voorbereiding’ hun evenement alsnog in het water zien vallen. Dus: was voldoende je handen, beperk je contacten, draag je mondmasker overal waar het hoort en houd anderhalve meter afstand van de anderen. Ga waar mogelijk voor activiteiten in open lucht.

Evenementen in privé-infrastructuur: blinde vlek

Verenigingen en commerciële ondernemingen beschikken vaak over een eigen privé-infrastructuur en kunnen daar soms ook grote groepen toeschouwers en deelnemers ontvangen, zonder dat ze hiervoor de toestemming nodig hebben van een lokaal bestuur. In onze gemeente is dat niet anders. In de huidige omstandigheden vormen deze locaties spijtig genoeg een blinde vlek in de gemeentelijke monitoring. Beschik je zelf over dergelijke infrastructuur en plan je een activiteit in de eerstkomende weken, laat dit dan weten op info@kortemark.be. Onze diensten zullen hiervoor deze week ook zo veel mogelijk proactief optreden en informatie inwinnen.

Contactopsporing

Maandag 20 juli werd al beslist om aan eigen contactopsporing te doen. Onze diensten krijgen af en toe de vraag van inwoners om hen meer te vertellen over de locaties of verenigingen waar besmettingen zijn vastgesteld. De via de contactopsporing verzamelde informatie is en blijft echter een intern werkinstrument op basis waarvan de gemeente beslissingen kan nemen maar waarbij de privacy van iedereen wordt gerespecteerd. Van zodra de gemeente op de hoogte is van een besmettingshaard, zullen daar specifieke maatregelen worden getroffen, zodat de gezondheid van de inwoners niet in het gedrang komt.

op 22 juli
Nieuwsoverzicht
coronavirus