Gemeente Kortemark

Kortemark voorziet momenteel al voor 710.323 euro aan corona-uitgaven

Tijdens deze legislatuur voorziet Kortemark in totaal momenteel al voor 710.323 euro aan ‘corona-uitgaven’. De gemeenteraad van maandag 29 juni keurde een agendapunt daarrond goed.

Voor dit jaar gaat het al om meer dan 300.000 euro. De helft van dat bedrag ging op aan de aankoop van goederen voor rechtstreeks verbruik n.a.v. Covid-19, gaande van mondmaskers voor de bevolking tot handgels, gespecialiseerde mondmaskers voor het zorgpersoneel, signalisatie voor de openbare gebouwen en dergelijke meer. Voor initiatieven ter ondersteuning van de lokale economie wordt 15.000 euro uitgetrokken, een bedrag dat ook de komende twee jaren opnieuw speciaal hiervoor opzij gezet zal worden. Kortemark voorziet dit jaar ook voor een dikke 60.000 euro aan toelagen voor de plaatselijke verenigingen, gezien die een groot stuk van hun werking in het water zagen vallen.

Het Sociaal Huis krijgt dan weer een ‘coronaloket’, waarvoor een extra personeelslid wordt voorzien (jaarlijks 55.000 euro) en werkt voor dit jaar en de komende vijf jaren een programma en activiteiten uit rond kansarmoede. Voor dit laatste wordt jaarlijks 20.000 euro uitgetrokken. Een jobstudent voor de mindermobielencentrale, zowel in juli als in augustus, kost 4.000 euro. De huidige vrijwilligers van de MMC behoren zelf tot de risicogroep en kunnen dus tijdelijk niet als chauffeur worden ingezet.

Aan inkomende zijde kan Kortemark rekenen op 146.252 euro vanuit het Vlaams noodfonds en op 46.000 euro aan subsidies n.a.v. Covid-19, onder andere voor armoedebestrijding en lokale consumptiebonnen.

op 30 juni
Nieuwsoverzicht
corona geld