Gemeente Kortemark

Capteren uit bezinkingsput nog toegelaten t.e.m. donderdag 2 juli

Nog tot en met donderdag 2 juli mogen landbouwers water aftappen aan de bezinkingsput, gelegen achter de technische dienst aan het gemeentehuis onder volgende voorwaarden:

  • Het is enkel toegelaten voor landbouwers woonachtig in Kortemark. Dit moet steeds aangetoond kunnen worden aan de hand van een identiteitsbewijs. Loonwerkers kunnen ook water aftappen, maar moeten bij controle een schriftelijke en door de landbouwer ondertekende verklaring kunnen voorleggen dat dit in opdracht is van een landbouwer, woonachtig in Kortemark. Er wordt effectief gecontroleerd.

  • Aftappen is enkel toegelaten tussen 17 uur en 23 uur. Eerder zal de bezinkingsput ook niet toegankelijk gemaakt worden.

  • De machtiging kan ten allen tijde herroepen worden.

  • Er kunnen slechts twee landbouwers/loonwerkers tegelijkertijd water aftappen. Landbouwvoertuigen kunnen zich toegang verschaffen tot de bezinkingsput via de Krekebeekstraat in Kortemark en vervolgens via het Krekedalpad. Voor fietsers wordt er een omleiding voorzien via de brug naar de Wilgenlaan en zo naar de Handzamestraat en terug naar de Aarsdamstraat. De omleiding geldt dagelijks pas vanaf 17 uur.

  • Hou ook rekening met de veiligheid. De snelheid aanpassen aan de plaatselijke situatie is aangewezen. De snelheid tot aan de bezinkingsput moet beperkt worden tot 10 km/u

Vanaf vrijdag 3 juli mag er dus geen water meer worden opgepompt uit de bezinkingsputten.

 

op 20 mei
Nieuwsoverzicht
watercaptatie