Gemeente Kortemark

Gemeentelijke maatregelen n.a.v. coronavirus

Naar aanleiding van het coronavirus zijn verstrengde maatregelen van kracht. In dit artikel worden ze stuk voor stuk voor u opgelijst in alfabetische volgorde.
Gemeentelijke diensten

Onze dienstverlening werkt intussen opnieuw normaal. Vanaf maandag 15 juni hoeft u geen afspraak meer te maken en kunt u gewoon langskomen. Enkel voor inzage in bouwdossiers moet vooraf een afspraak worden gemaakt met het omgevingsloket (omgevingsloket@kortemark.be). Ons onthaal is te bereiken op 051 56 81 21.

Het lokaal dienstencentrum De Wimperlinde, gevestigd in De Roende, houdt de deuren voorlopig dicht.

De gemeentelijke bibliotheek werkt opnieuw normaal, maar nam gepaste maatregelen rond corona.

Het recyclagepark is opnieuw gewoon toegankelijk tijdens de normale openingsuren. Er gelden wel nog altijd verstrengde richtlijnen. Met asbest en met spullen voor de textielcontainer kan je er voorlopig nog niet terecht. Bekijk de webcam op onze website om zeker te zijn dat er geen lange wachtrij staat aan te schuiven.

CC De Beuk, zwembad De Flipper, de gemeentelijke sporthal en sportzalen houden de deuren voorlopig volledig gesloten.

Handelszaken & horeca

Winkels zijn sinds maandag 11 mei terug geopend onder bepaalde voorwaarden. Handelaars kunnen hier een handige gids terugvinden.

Horecazaken mogen onder strikte voorwaarden sinds maandag 8 juni terug open. Wie tijdelijk een ruimer terras wil voorzien voor zijn horecazaak, kan hiervoor een aanvraag indienen bij de dienst Mobiliteit via mobiliteit@kortemark.be.

Huisarts

Jouw huisarts blijft werken en blijft bereikbaar, zij het in de eerste plaats telefonisch. Voel je je niet goed, bel deze dan ook zeker op. Wijzen de symptomen op mogelijke coronabesmetting, dan zal je naar de triagepost in het AZ Delta in Torhout worden doorverwezen. Zijn de symptomen van andere aard, dan zal de huisarts je gewoon naar de eigen praktijk uitnodigen. Twijfel dus zeker nooit om de huisarts te contacteren, zij kunnen zeker tijd voor je maken, ongeacht de aard van je ongemak.

Hulp nodig? Het Sociaal Huis blijft helpen

Inwoners die hulpbehoevend zijn en daarvoor niet kunnen rekenen op hulp van familie, buren of vrienden kunnen telefonisch contact opnemen met de medewerkers van het Sociaal Huis op 051 57 55 75.

Informatie

Alle actuele informatie vanuit het Nationaal Crisiscentrum vind je ook steeds op www.info-coronavirus.be. Voor vragen over onze dienstverlening (gemeente en OCMW): 051 56 81 21. Is je kennis van het Nederlands beperkt, lees dan alles over het coronavirus op deze website.

Kap- en schoonheidssalons

Kappers en schoonheidssalons zijn sinds maandag 18 mei terug open. Klant en kapper en personeel dragen verplicht neus- en mondbescherming en tussen de klanten moet er voldoende afstand bewaard kunnen worden. Een bezoek kan enkel op afspraak.

Mantelzorgers

Voor Mantelzorg mag je nog altijd de baan op. Onder mantelzorg verstaan we hulp of zorg aan iemand die omwille van ziekte, handicap of ouderdom zorgbehoevend is. Er is geen probleem met mensen die boodschappen of maaltijden naar hun bejaarde ouders brengen in Kortemark, bijvoorbeeld.

Markt

De donderdagmarkt wordt vanaf donderdag 28 mei georganiseerd op de Proostdijeparking.

Mindermobielencentrale

De werken van de Mindermobielencentrale beperkt zich momenteel tot hulpverlening aan mensen die geïsoleerd zijn en op niemand een beroep kunnen doen voor de afhaling van levensmiddelen of medicijnen.

Reservaties en uitleendienst

Alle activiteiten, zowel binnen als buiten en zowel privé als gemeentelijk, worden geannuleerd tot eind juni. Wie in de periode tot eind juni een activiteit gepland had in één van de gemeentelijke gebouwen en daarvoor een reservatie (zaal of uitleendienst) had gedaan in Recreatex, zal deze uiteraard gratis kunnen annuleren. Neem hiervoor contact op via reservaties@kortemark.be.

Sociale Dienst

De sociale dienst is voorlopig enkel nog telefonisch (051 57 55 73) of via mail (sociaalhuis@kortemark.be) bereikbaar.

Stickers Mirom

Vanaf maandag 15 juni kunnen er weer stickers voor de oude restafvalzakken van Mirom aangekocht worden in De Roende. Wie er eerder nodig heeft, kan daarvoor terecht op het recyclagepark.

op 11 maart
Nieuwsoverzicht
corona

Downloads