Gemeente Kortemark

Gezocht: het mooiste burenverhaal van Kortemark

Niets tegen verre vrienden – integendeel, zelfs – maar zoals het spreekwoord het zegt heb je nog beter een goeie buur. Iemand die om jou en je welzijn bekommerd is, die al eens een oogje in het zeil houdt wanneer je er voor een tijd op uit trekt, of wie weet zelfs de plantjes water komt geven en de hond uitlaat. Anderen lopen dan weer graag eens bij elkaar langs voor een gemoedelijke babbel – al dan niet aan de livingtafel of overheen de haag of de omheining – of voor hun wekelijkse koffiekransje. Of ze brengen elkaars kinderen thuis na school, de muziekles of de sporttraining.

Het versterkt de sociale cohesie en voorkomt in bepaalde gevallen zelfs vereenzaming van wie na het overlijden van de partner plots alleen door het leven moet. Het is voor velen het eerste en dichtste vangnet, en niet alleen in geval van nood. Met een beetje geluk worden die buren ook je dichtste vrienden met wie je lief en leed deelt.

Bezorg ons jouw verhaal!

Kortemark grijpt daarom de Internationale Dag van de Buren, op vrijdag 29 mei, aan om inspirerende verhalen van fijne buren te verzamelen. Vanaf donderdag 6 februari, en dit tot en met maandag 23 maart, kan elke inwoner van Kortemark zijn of haar mooiste burenverhaal aan de gemeentelijke communicatiedienst laten weten. Dat doe je via het invulformulier op het e-loket (klik op de link om daar rechtstreeks naar toe te gaan).

Al deze verhalen - groot of klein, straf of gewoon mooi in hun alledaagsheid - worden beknopt gepubliceerd op Kortemark.be vanaf vrijdag 27 maart en staan ook opgesomd in het gemeentelijk infoblad De Krekelaar.

Het is uiteindelijk het publiek dat kan stemmen op de meest hartverwarmende verhalen, vanaf maandag 30 maart en tot en met zondag 24 mei. De winnaars, of met andere woorden de verhalen met de meeste stemmen achter hun naam, krijgen op vrijdag 29 mei, de Dag van de Buren, een cadeaupakket overhandigd om – samen met hun buren uiteraard – volop van te genieten!

Samengevat:

06/02 - 23/03: inschrijvingsperiode burenverhalen

27/03: voorstelling van de verhalen op Kortemark.be

30/03 - 24/05: stemperiode op Kortemark.be

29/05: overhandiging aan huis van de prijzenpakketten

op 06 februari
Nieuwsoverzicht
dag van de buren