Gemeente Kortemark

Voorbeeldige chauffeurs in je straat verdienen een dikke duim

Iedereen kent de termen wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, Johnny’s... We gebruiken ze wel eens als we het hebben over chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook onze gemeente blijft er helaas niet van gespaard.

Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Zij krijgen nu een eigen woord: control cruiser. En iedereen krijgt de kans om die control cruisers in hun straat te bedanken.

 

Geheugensteuntje

 

De nieuwe, positieve term kwam er na een onderzoek van de VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien leerde het onderzoek dat één op de vier mensen graag actief de automobilisten die het rustig aan doen, wil bedanken.

Daarom is er nu dus de control cruiser: een positieve term om chauffeurs die zich aan de snelheidslimiet houden te benoemen. Momenteel verdeelt de VSV samen met de Vlaamse gemeenten 10.000 borden die mensen aan hun raam kunnen hangen. Kortemark heeft er hiervan ook een aantal ter beschikking. Zo kan iedereen de control cruisers in hun straat bedanken voor hun voorbeeldige rijgedrag.

 

Gratis verkrijgbaar

 

Bedoeling is dat het bord gedurende de hele maand oktober aan je voorgevel of een raam vooraan wordt uitgehangen. Wil je ook graag meewerken aan deze campagne, kom dan zeker jouw exemplaar ophalen bij de communicatiedienst bij het onthaal in het gemeentehuis.

op 28 augustus
Nieuwsoverzicht
Control Cruiser