Gemeente Kortemark

Mogen zorgverstrekkers bij jou parkeren?

Zorgverstrekkers hebben bij huisbezoeken vaak moeite om snel een parkeerplaats in de buurt te vinden. Zo gaat er kostbare tijd verloren die voor verzorging van een patiënt gebruikt had kunnen worden. Kortemark introduceert daarom vanaf 1 juni het systeem van het zorgparkeren.

Bij zorgparkeren geven bewoners zorgverstrekkers de toestemming om de beschikbare parkeerruimte voor hun garage of oprit te gebruiken wanneer die in de buurt een patiënt moeten gaan verzorgen. Ze duiden deze parkeerplaats aan met een sticker aan of bij de garage of oprit. Enkel een zorgverlener met een geldige zorgparkeerkaart - met daarop ook diens gsm-nummer - kan op deze plaats parkeren. Wil de bewoner de zorgverstrekker laten weten dat de wagen verplaatst zal moeten worden, dan kan deze via gsm gecontacteerd worden.

Op zorgparkeerplaatsen in een blauwe zone moet de zorgverlener, die beschikt over een geldige zorgparkeerkaart, geen parkeerschijf leggen.

De zorgparkeerstickers en de zorgparkeerkaarten liggen gratis ter beschikking in het Sociaal Huis van Kortemark in de Hospitaalstraat 29. Meer informatie hierover krijg je ook telefonisch op 051 57 55 75 of via mail op sociaalhuis@kortemark.be.

op 23 mei
Nieuwsoverzicht
De zorgparkeersticker kan achter het raam worden geplaatst.