Gemeente Kortemark

Waardebonnen voor buurtfeestjes rond Straat Préféré

Tijdens het lang weekend van Hemelvaart, van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni 2019, organiseert Radio 2 de eerste editie van Straat Préféré, het grootste burenfeest van het land. Onder het motto Beter een goede buur dan een verre vriend roept Radio 2 alle buren in Vlaanderen op om dat weekend samen te komen. Het maakt niet uit of dat nu voor een barbecue, een kubbtornooi of voor een groots opgezet straatfeest is. Zolang het maar onder buren is!

Radiopresentatoren gaan op pad om de buren te vergezellen en live liedjes te draaien op verschillende burenfeesten. De Gemeente Kortemark besliste om dit verenigende initiatief te steunen en mee aan de kar te duwen om er ook in eigen gemeente een succes van te maken. Daarom liggen er tien waardebonnen ter waarde van 50 euro klaar, te besteden bij de lokale handelaars, voor de eerste tien organisatoren van buurtfeesten die zich aanmelden. Bedoeling is dat het buurtfeest georganiseerd wordt binnen de eigen gemeentegrenzen, in het Hemelvaartweekend, en dat hierop minstens 15 buurtbewoners aanwezig zijn.

Een fotograaf komt trouwens langs op de geselecteerde buurtfeesten om de sfeer en de ambiance onder de aanwezigen in beeld te brengen.

Hoe ga je te werk als je effectief een buurtfeest op poten wilt zetten? Surf naar de website van Radio 2 en registreer je initiatief. Laat het tegelijk ook weten aan Frederik Jaques van de communicatiedienst via frederik.jaques@kortemark.be.

op 06 mei
Nieuwsoverzicht
Het Hemelvaartsweekend moet bol staan van de buurtfeestjes.