Gemeente Kortemark

13 restaurants serveren streekmenu voor kinderen

PERSBERICHT

9 april 2019

 

 

13 restaurants serveren streekmenu voor kinderen

De Westhoek presenteert KD-menu’s met streekproducten

 

Samen met 13 restaurants uit de streek start Toerisme Westhoek (Westtoer) met een Westhoek KD-restaurantactie. De restaurants bieden vanaf de paasvakantie een

KD-menu aan voor kinderen. Dat menu bestaat uit streek- en seizoensproducten en een gratis KD-gadget. Hiermee wil de toeristische sector in de Westhoek nog sterker inzetten op familievriendelijkheid.

 

Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “De Westhoek is een attractieve regio voor families. Daarom ontwikkelt Toerisme Westhoek al enkele jaren familievriendelijke toeristische producten. Na de Westhoek KD-fietsroutes, de KD-wandeltochten, het gezelschapsspel,… zijn onze kleinsten nu ook koning op restaurant dankzij de Westhoek KD-restaurantactie.”

Kinderen koning in Westhoek restaurants

Vanaf de start van de paasvakantie kan je in 13 restaurants, verspreid over de Westhoek, van een Westhoek KD-menu smullen. De menu’s bevatten een aperitiefje, een hoofdgerecht, een dessert en een drankje. Het menu met Westhoek KD-gadget/geschenkje kost maximaal € 15. Elk restaurant stelt z’n eigen menu samen en doet daarvoor beroep op verse streek- en seizoensproducten. Zo zetten ze in op korte keten, duurzaamheid en verse smaken. Wie het Westhoek KD-menu bestelt, kan tijdens het wachten spelletjes spelen uit de ‘Westhoek KD-Gazette’ en kan in dat krantje lezen over de andere KD-activiteiten.

“Deze actie wil kinderen doen genieten van streekeigen lekkers. Een worst met appelmoes en frietjes blijft mogelijk, alleen komt het vlees deze keer van een hoeveslagerij, de appelmoes van de appeltjes uit de boomgaard en de frietjes van de aardappelen van de boer om de hoek”, vertelt Valérie Heyman, regiomanager voor Toerisme Westhoek.

Westhoek KD-kinderjury

Een Westhoek KD-kinderjury beoordeelt de KD-menu’s in alle deelnemende restaurants. Kinderen tussen 6 en 12 jaar gaan regelmatig op stap om de menu’s te proeven en te beoordelen op diverse vlakken.

 

De 13 deelnemende restaurants:

 • Water en Vuur – Diksmuide
 • Restaurant Lettenburg – Diksmuide
 • Den Heksestoel – Heuvelland (Loker)
 • ’t Hellegat – Heuvelland (Westouter)
 • Hoeve Ter Kerst – Hooglede
 • De Kippe – Houthulst
 • Depot – Ieper
 • Restaurant Terminus – Poperinge
 • De Reygaerd – Veurne
 • Schraevenacker – Vleteren
 • Resto Bazil – Vleteren
 • Vredig Gerecht – Wervik
 • Oude Kaasmakerij - Zonnebeke

Stripfiguren wijzen de weg

Dat de Westhoek erg kindvriendelijk is, bewijzen ook de K(a)D(ee)s. Deze 2 stripfiguren, Jaek en Nink, maken je wegwijs in de Westhoek en zorgen onderweg voor leuke activiteiten. Toerisme Westhoek ontwikkelde als eerste groene regio in Vlaanderen ook kindvriendelijke KD-fietsroutes. Later volgden er kindvriendelijke wandeltochten en werden er opleidingen gegeven aan logies die zich familievriendelijk willen profileren. Toerisme Westhoek realiseerde ook een overzichtskaart met het familievriendelijk aanbod in de Westhoek (Grenzeloos familieplezier). Met het Westhoek KD-menu vervolledigt ze nu het aanbod naar gezelschappen die met kinderen de Westhoek bezoeken.

 

De Westhoek KD menu’s werden gerealiseerd in het kader van het Leaderproject Copyright Westhoek waarbinnen vooral wordt ingezet op streekproducten en couleur locale.

 

Meer info: https://www.toerismewesthoek.be/nl/westhoek-kd/lekker-smullen-de-westhoek

 

Attn.redactie/meer info bij Westtoer:

Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer, 0476/56.49.41                                                                                                                                                                             

Veerle Mertens, projectmanager Toerisme Westhoek, 051/51.93.47

Valérie Heyman, regiomanager Toerisme Westhoek, 051/51.93.43

 

Foto’s vrij van rechten aan te vragen bij raisa.qvick@westtoer.be

 

op 16 april
Nieuwsoverzicht