Gemeente Kortemark

Nieuw wagenpark voor de gemeente!

In november werden 11 nieuwe dienstvoertuigen in gebruik genomen bij de gemeente Kortemark, allemaal bestemd voor de technische dienst. Eind dit jaar volgt nog een nieuwe zoutstrooier en halfweg volgend jaar zal de oudste vrachtwagen vervangen worden.

Volgende vervangingen werden doorgevoerd: 3 kleine bestelwagens voor de groendienst en 1 voor de elektricien, 4 grote bestelwagens voor de dienst gebouwen, 1 bestelwagen met laadbak voor openbare werken en 1 bestelwagen met laadbak voor de groendienst en 1 bestelwagen met laadbrug voor de logistieke dienst.

De aanpassing van het wagenpark drong zich op deels door de leeftijd van de bestaande wagens (9 wagens met bouwjaar tussen 1999-2003) en deels door de uitbreiding van het personeel de afgelopen 2 jaar.

Het was de Automotive Group Peugeot uit Roeselare die de meest voordelige offerte instuurde en die de wagens mocht leveren. De wagens werden ingericht door Moduvan uit Vladslo-Diksmuide. De totale kostprijs bedroeg 275.000 euro.

Deze ingreep betekent niet alleen een verbetering van het comfort voor de arbeiders, ook de CO2-uitstoot zal gevoelig verminderen. Alle nieuwe dieselwagens hebben de euronorm 6, onder de vervangen voertuigen was er nog een tractor met euronorm 0 en 5 wagens met euronorm 2. Het gemeentebestuur zet volop in op de verdere professionalisering van de technische diensten, waarvoor ook in de volgende legislatuur 2019 - 2024 volop aandacht zal zijn.

op 29 november
Nieuwsoverzicht
wagenpark