Gemeente Kortemark

Vormingsavond "Kleine kinderen worden groot"

KORTEMARK ZET IN OP PREVENTIE

Kleine kinderen worden groot en het mag wel gezegd worden dat het voor opgroeiende kinderen en jongeren in onze maatschappij niet zo eenvoudig is om ‘groot’ te worden, om weerbaar te zijn tegen de verleiding om eens ‘iets’ te proeven of te proberen, om te kunnen omgaan met leeftijdsgenoten die tabak, alcohol of drugs promoten.

Daarom zet de gemeentelijke stuurgroep LDO-Kortemark (Els Coenegrachts, Erik Claeys, Virginie Decombele, Linsey De Poorter, Marleen Desnyder, Jan Fiers, John Joosens, Christine Logghe, Merlijn Lombaert, Ann Sap, Rik Waeyaert) in op preventie.

In de loop van het eerste trimester van dit schooljaar zagen ruim 390 leerlingen van het MMI het indrukwekkende toneelstuk rond alcoholgebruik ‘Blackout’.

In de derde graad van alle basisscholen van onze gemeente wordt ingezet op tabak-, alcohol- en drugspreventie via de pakketten ‘Lol zonder Alcohol’ of ‘Vlucht naar Avatar’ die door de Gemeente-OCMW-Kortemark gefinancierd worden.

Preventief werken, kinderen en jongeren weerbaar maken is uiteraard niet alleen de taak en de opdracht van scholen maar eveneens van ouders en grootouders. Dit is niet altijd even gemakkelijk. De band tussen ouders en kinderen mag dan nog zo goed, positief en open zijn: thema’s bespreken zoals roken, pintjes drinken, tijdstip van uitgaan –of beter: het tijdstip van thuiskomen na het zetten van een ‘stapje in de wereld’- blijven vervelend.

De gemeentelijke stuurgroep Lokaal DrugOverleg nodigt daarom alle ouders en grootouders van opgroeiende tieners op 22 februari 2018 uit rond het thema: ‘Kleine kinderen worden groot’.

Aan de hand van enkele filmpjes worden vaak voorkomende opvoedingssituaties geschetst. Hoe kan je als ouder de communicatie over gevoelige onderwerpen open houden? Hoe kan je grenzen blijven stellen? Wanneer mag mijn kind zijn/haar eerste pint drinken? Ik rook zelf hoe kan ik het dan bij mijn kind verbieden?

Deze avond wordt geleid door Ilse Himpe, preventie-adviseur van CGG-Largo en er worden tal van tips gegeven om tabak-, alcohol- en ander druggebruik bij je kinderen te helpen voorkomen of uitstellen.

Alle ouders en grootouders van opgroeiende kinderen en tieners zijn dan ook welkom op donderdag 22 februari om 20 uur in OC De Gildezaal, Schoolwegel 5, Handzame.

Vooraf inschrijven hoeft niet; de inkom is gratis en er wordt één consumptie aangeboden.

op 05 februari
Nieuwsoverzicht
flyer