Gemeente Kortemark

Theater Ierboven, Ierneffest, Ieronder

Zaterdag 4 november 2017 om 20u

van Jeroen Maes door Het Prethuis Blankenberge met Peter Bulckaen, Koen Crucke, Ingrid De Vos, Jeroen Maes, Griet Desutter

Dominique is een jonge vrouw die net uit een moeilijke relatie komt, na even bij haar moeder te hebben gewoond besluit ze een appartementje te huren in een bescheiden blok om op adem te komen en er (hopelijk) rust te vinden.

Dan blijkt echter dat naast haar links een operazanger woont die pas goed op dreef is in de late uren; rechts van haar een loodgieter met als hobby doedelzak spelen en dat bij voorkeur in de vroege uurtjes. Alsof dat nog niet genoeg is moet ze ook buffer spelen voor een tweeling waarvan er één boven haar woont, een ADHD’er, en waarvan de andere helft onder haar woont, bekeerling van de Hare Krishna.

Vraag is hoe lang ze dit volhoudt. Moedertje lief wil haar natuurlijk zonder probleem terug bij haar thuis opvangen. Maar dat ziet Dominique dan weer niet zitten…

Een dilemma waar ze gans het stuk mee worstelt, gelukkig voor het publiek maakt ze ondertussen hilarische toestanden mee met haar dolgedraaide buren.

‘Ierboven, Ierneffest, Ieronder’ is wederom een situatiekomedie pur-sang, zoals we dat van het Prethuis gewoon zijn. De betrachting is dezelfde: het publiek een heerlijk avondje lachen bezorgen.

De Beuk, Torhoutstraat 9, 8610 Kortemark

Organisatie: Gudrun i.s.m. Cultuur Kortemark

Tickets via www.gudrunkortemark.be/bestellingen/kaarten of walter.denyft@skynet.be

€ 18

op 11 oktober
Nieuwsoverzicht
theater